StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE I ANTUN BURĐELEZ

TEMATSKA VEČER U KONAVLIMA Što se dogodilo s preživjelima iz zrakoplovnih nesreća u Drugom svjetskom ratu?

Piše DV
13. veljače 2018. - 19:06

U subotu 17. veljače 2018. godine u 19 sati u prostorima agroturizma „Botaro“ u Konavlima održat će se prva ovogodišnja tematska večer Agroturizma Konavle. Prezentaciju istraživanja zrakoplovnih nesreća za vrijeme Drugog svjetskog rata održat će Antun Bruđelez. Riječ je o zanimljivom predavanju koje je tijekom manifestacije 10. Mirisi Božića već pobudilo veliki interes javnosti.

Ovom prilikom Antun će prezentirati i nova saznanja do kojih istraživajući svakodnevno dolazi. Okupljene će vratiti u vrijeme prije sedamdeset godina te ispričati niz iznimno zanimljivih sudbina stranih vojnika koji su stradali ili preživjeli zrakoplovne nesreće i Konavaljana koji su pomagali unesrećenima. Prezentirat će provjerene informacije uz prikaz dokaznih materijala.
Nakon prezentacije obitelj Butijer, u čijem je vlasništvu agroturizam „Botaro“, pripremit će tematski zalogaj uz vino iz njihove proizvodnje.

"Očekujemo Vas u subotu u Konavlima na adresi Drvenik polje br.20. Predlažemo da dođete Napoleonskom cestom sa Zvekovice ili skrenete lijevo pokraj caffe bar Sierra u Čilipima prema Polju. Molimo Vas da svoju nazočnost potvrdite na e-mail: ured@agrozurizam-konavle zbog pripreme tematskog zalogaja.", pozivaju iz Agroturizma.

25. travanj 2024 17:49