StoryEditorOCM
KonavleSJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA

KONAVOSKI PLAN ZA JAVNE POVRŠINE Budite otvoreni cijele godine, pa ćete dobiti popust

Piše DV
1. veljače 2018. - 09:21

Na sjednici Općinskog vijeća Konavala usvojen je Plan gospodarenja otpadom, pa će, uz zakonsku obvezu novog načina odlaganja otpadom, o tome i stanovnici Konavala morati učiti kao i Dubrovčani. Na sjednici se razgovaralo i o brzoj cesti koja po trenutnoj trasi Hrvatskih cesta 'ruši kuće'. Načelnik Božo Lasić rekao je kako se nada da će izbjeći rušenje kuća te da će imati novi koridor od Zračne luke do Debelog brijega.

Korištenje općinskog zemljišta od strane HT-a bila je još jedna od tema sjednice, a moglo se čuti kako će prije nekoliko dana doneseno privremeno rješenje prema kojem je Općini isplaćeno više od 200 tisuća kuna u tu svrhu, dok se na godišnjoj razini očekuje oko pola milijuna kuna. 

Stav Općine Konavle je da zakup javnih površina mora biti cjelogodišnji obzirom da je to prvi korak u donošenju Plana korištenja javnih površina i Odluke o visini zakupa. Pročelnik UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalni sustav i gospodarenje nekretninama Miljenko Mikulić obrazložio je odluku o cjelogodišnjem zakupu.
”Ovime radimo prvi korak. Namjera nam nije nikoga izrabiti, no s obzirom na prihode koji se ostvaruju u toj djelatnosti, smatram da bi ugostitelji trebali više participirati u prihodu koji Općina ostvaruje na taj način. To je strogo namjenski prihod i to je na korist svima”, rekao je Mikulić.
Lani je od zakupa uprihodovano 852 tisuće kuna, a oni ugostitelji koji budu radili cijele godine imat će popust na javne površine.

20. travanj 2024 16:25