StoryEditorOCM
KonavleU ČILIPIMA

Otvoreni Mirisi Božića u Konavlima

Piše PSD.
23. prosinca 2017. - 23:15

 Otvoreni su deseti Mirisi Božića u Konavlima. U prepunom Zavičajnom muzeju Konavala manifestaciju je otvorio načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Program je započeo unošenjem i pristavljanjem badnjaka, te zajedničkim kićenjem stabla lovorike, kao što je to bio običaj u Konavlima prije više od stotinu i pedeset godina.
U programu su nastupili klapa Subrenum i mladi tamburaški sastav KUD-a Čilipi. Uz načelnika Lasića koji je istaknuo kako se u posljednjim mjesecima u Konavlima osjeća promjena društvene klime, te obećao punu potporu radu udruge Agroturizam Konavle, potporu radu udruge izrazili su i župan Nikola Dobroslavić, kao i državni tajnik Frano Matušić. Župan Dobroslavić je čestitao deseti rođendan Mirisima Božića te istaknuo da su Konavle primjer razvoja ruralnog turizma u županiji, te jedne od vodećih destinacija u Hrvatskoj. Predsjednik udruge Agoroturizam Konavle Ivica Vodopić povukao je paralelu između Konavala prije deset godina,  kada je udruga započela projekt razvoja ruralnog turizma, te današnje agorturističke ponude Konavala, te zaključio: „Konavljani su uspjeli!“.
 Mirisi Božića nastavljaju se u utorak programom Mladi Konavljani istražuju, koji će se održati na Grudi u Etno zbirci Bokarica, gdje će se u 17:00 sati održati prezentacija istraživanja „Zrakoplovi – zaboravljena povijest Konavala“, te potom u kući Matice hrvatske Konavle, u 19:00 sati gdje će se održati prezentacija istraživanja „Međe koje nas povezuju – konavoska suhozidna baština“.
                                                                                                        

 
 

24. travanj 2024 10:13