StoryEditorOCM
KonavlePREDVODIO JE DON STANKO LASIĆ

Povodom 18. obljetnice smrti dr. Franja Tuđmana u Čilipima služena sveta misa

Piše PSD.
10. prosinca 2017. - 21:01

Povodom 18. obljetnice smrti dr. Franja Tuđmana u crkvi svetog Nikole u Čilipima služena je sveta misa koju je predvodio župnik dubrovačke katedrale don Stanko Lasić.

Don Stanko je tijekom propovijedi istaknuo kako želi u sveto misno slavlje uključiti I one koji su nedavno u Haagu nepravedno osuđeni.

‘’Nepravedna presuda uznemirila je cijeli puk, a oni koji tada nisu znali šutati, a trebali su.. neka im Bog oprosti’’, rekao je on.

‘’Dr. Franjo Tuđman je vidio kako režim u kojem smo tada bili nije pravedan režim i kako to nije poštivanje ljudske slobode i dostojanstva. Hrvatski narod je devet stoljeća čekao slobodu, a dočekao je s padom Berlinskog zida. Došla je demokracija, ali s njom i ubijanje, agresija. Dr. Franjo Tuđman je uspio okupiti narod i pomiriti sve slojeve društva, čak i one koji su bili nekada pripadnici te armije. Bez velikog duha i srca to ne bi bilo moguće. Utješno je danas čuti da državni vrh odaje njemu priznanje. Njegova neizmjerna snaga tada je bila odlučujuća u oslobođenju cijele Hrvatske, a Olujom da se stavi točka na taj agresorski rat. Ove haaške presude smo stoga doživjeli kao udar na nas, mi nismo nikoga osvajali’’, rekao je don Stanko Lasić, a izrazio je nadu da će general Slobodan Praljak jednog dana biti rehabilitiran na isti način na koji je ispravljena nepravda za Alojzija Stepinca.

19. travanj 2024 07:33