StoryEditorOCM
KonavleU SKLOPU PRIVREMENOG UREDA

Predsjednica položila vijenac na spomenik ”Konavoska mati” i obišla tvrđavu na Prevlaci

Piše OPĆINA KONAVLE Foto: NIKŠA DUPER/ HANZA MEDIA
26. listopada 2017. - 01:02

Nakon podizanja predsjedničke zastave i otvaranja privremenog Ureda predsjednice Republike u zgradi Dubrovačko-neretvanske županije, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je radne sastanke s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima Županije, a u poslijepodnevnim satima položila je vijenac na spomenik palim braniteljima ”Konavoska mati” u Čilipima, a potom je obišla i tvrđavu na Prevlaci.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je kako je počašćen njezinom posjetom.

”Počašćeni smo što nas je Predsjednica danas posjetila i ovime dodatno osnaženi u svezi namjere obnove tvrđave na Prevlaci koju nam je ustupio ministar državne imovine Goran Marić.. Predsjednica je dala punu potporu tom projektu”, rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Također, načelnik Lasić je Predsjednicu upoznao s tekućima problemima u Konavlima kao što je izgradnja škole i vrtića u Cavtatu, ali je upoznao s općenito povoljnom gospodarskom situacijom u Općini.

Predsjednica je u Čilipima imala prilike vidjeti i tradicionalni folklor Konavala, a osim crkve sv. Nikole u Čilipima je obišla i Zavičajni muzej Konavala.

19. travanj 2024 17:41