Županija Konavle

DAN OPĆINE KONAVLE 2017.

U Pridvorju otvoren Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala

DAN OPĆINE KONAVLE 2017.

Posljednjeg dana programa proslave Dana općine i 25. godišnjice oslobođenja u nedjelju, u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u 18 sati otvoren je Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala, a time je službeno i završila proslava.

Podsjetimo, program proslave počeo u srijedu 18. listopada u Cavtatu kada su brodom ”Karaka” uplovili pripadnici Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik ’91, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje s građanima.

U četvrtak 19. listopada u Domu kulture u Cavtatu otvorena je izložba ratnih fotografija autora Toma Žanetića, a u petak 20. listopada u 10 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličeno je postrojavanje Tehničkog zbora oružanih snaga Republike Hrvatske. Isti dan u 17 sati održan je Mimohod sudionika (Cavtatske mažoretke i Glazba, Veterani Domovinskog rat i drugi sudionici), a u 17 i 30 bilo je postrojavanje na Trgu dr. Franja Tuđmana te polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz bistu prvog hrvatskog predsjednika. U 18 i 20 uslijedio je obilazak izložbe ratnih fotografija u Domu kulture u Cavtatu, a potom i okrugli stol sudionika oslobodilačke operacije u Domu.

Na Dan općine Konavle, u subotu 21. listopada, u 9 sati bilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ”Konavoska mati”, u 10 sati na Vojskom dolu položeni su vijenci i zapaljenje svijeće uz spomenik hrvatskom vitezu Matu Golubiću. U 11 sati u Župnoj crkvi sv. Jurja služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a u 15 sati u Dubravci kod križa i crkvice sv. Barbare upriličeno je polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Polaganje cvijeća i paljenje svijeća upriličeno je i nešto kasnije istog dana uz bistu generala Janka Bobetka, a u 17 sati je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konave u sportskoj dvorani OŠ Gruda.

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije