StoryEditorOCM
KonavleNOVI NAČELNIK OPĆINE KONAVLE

Pismo zahvale Boža Lasića: 'Da rečem da će biti lako, lagao bih Vas'

Piše DV
8. lipnja 2017. - 13:33

Drage Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,
od srca Vam hvala za silnu potporu koju ste mi iskazali u drugom krugu izbora i omogućili Hrvatskoj demokratskoj zajednici i meni osobno da Konavle i dalje ostanu tamo gdje su oduvijek bile – u dobrim rukama.
Neopisivo mi je zadovoljstvo da nam je povjerenje poklonilo vas čak 69,03 posto odnosno gotovo 2700 Konavoka i Konavljana. S druge strane moj protukandidat osvojio je Vaših nešto više od tisuću glasova, odnosno 26,40 posto i zbog toga želim čestitati još jednom i njemu, ali i svima koji su izašli na birališta, bez obzira koga su zaokružili.
Ipak, ovolika razlika u broju glasova nije mogla biti jasnija poruka svima onima koji su kampanje temeljili na lažima i destrukcijama dok smo se mi borili znanjem, istinom i projektima. S našim predizbornim programom ''Konavle u dobrim rukama'' stali smo ponosno i javno pred Vas još početkom svibnja kako bi spremno dočekali bilo koje pitanje, prijedlog ili kritiku. Na naše iznenađenje kritike su izostale, čak i od strane naših konkurenata, dok su pitanja i prijedlozi 'običnih' ljudi su bili toliko pozitivni i poticajni što je dalo naslutiti ovako veliki uspjeh. Već u prvom krugu, s trostruko većim brojem glasova u odnosu na sve moje protukandidate, Vi ste mi potvrdili da smo napravili odličan posao, da smo izabrali odlične mlade ljude na listu te da vjerujete da imamo snage i znanja provesti program koji smo zacrtali kroz sljedeće četiri godine.
Pred nama je jako puno posla, ne na ispunjavanju obećanja nego na ispunjavanju vizije boljih Konavala. Kako sam i najavio svoj prvi radni rad odradio sam u Moluntu, a dalje krećemo, odnosno dalje nastavljamo tamo gdje smo stali. Čeka nas realizacija proširenja parkinga u Cavtatu, novi vrtićki kapaciteti na Grudi, u Čilipima, u Cavtatu… Čeka nas zaštita svih konavoskih sela od iseljavanja omogućavanjem razvoja gospodarstva i iskorištavanjem onoga što nam je Bog dao – najljepši komad zemlje na svijetu.
Da rečem da će biti lako, lagao bih Vas. Obzirom da to nisam radio ni u kampanji kad se možda činilo lakše ili oportuno, neću sigurno ni sada. Predstoji nam trnovit posao na rješavanju brojnih imovinsko-pravnih odnosa, aktivacija državne imovine, privlačanje investitora, stvaranje kvalitetnih i održivih radnih mjesta... Jer ono što se ne mijenja i ne drži korak s vremenom nestaje, a Konavle nikad, ali baš nikada neće nestati.
S nedjeljnim izborima pomogli ste mi formalizirati posao koji je svakako već bio na mojim leđima, no omogućili ste mi da izaberem svoje suradnike. Dolaze novi, poletni, sposobni ljudi. Jedan je od takvih u prvom redu moj zamjenik Ivo Radonić. Željeli smo da Općina napravi prijeko potrebni zaokret i mogu reći da se sada konačno otvorila prema svojim ljudima. Mi razumijemo da Vi niste tu zbog nas, već mi zbog Vas.
Hrvatska demokratska zajednica sa svojih sedam vijećnika uz suradnju s HSS-om osigurala je većinu Općinskom vijeću. Nekoliko sam puta ponovio kako želim završiti eru preglasavanja. Nismo i nećemo nikada biti toliko bahati razmišljati kako se proračunom mogu ostvariti samo projekti koje smo mi osmislili samo zato što neka dobra i konstruktivna ideja dolazi iz drugačijeg stranačkog predznaka. U Konavlima nema mjesta ideologijama, nema mjesta podjeli lijevo i desno, ima samo prostora za brigu za naš dom. Ono što baštinimo nismo dobili u nasljedstvo nego na posudbu, a imamo jednaku odgovornost prema svojoj djeci biti dobri domaćini i dobri gospodari kako bi i oni jednom mogli baštiniti ono što će njima doći na posudbu od nas, za njihovu djecu.
Mogu Vam obećati samo jednu stvar, a to je da ću nastaviti raditi kao i dosada te da će vrata Općine Konavle biti otvorena svima. Ne postoji mali problem, samo nedostatno rješenje.
Hvala Vam svima, hvala od srca.

Načelnik Općine Konavle
Božo Lasić

19. travanj 2024 16:45