StoryEditorOCM
KonavleOSNOVNA ŠKOLA GRUDA

<strong>Stiže 1,13 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za energetsku obnovu</strong>

Piše PSD.
1. lipnja 2017. - 20:07

Osnovna škola Gruda prošla je 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava za energetsku obnovu, obavijestili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je, prema odluci Dubrovačko-neretvanske županije, pripremala županijska razvojna agencija DUNEA. Riječ je o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ''Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgova i obrazovanja'', u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Tijekom administrativne i kvalitativne provjere utvrđeno je kako projektni prijedlog udovoljava svim uvjetima i kriterijima te je predloženo dodjeljivanje iznosa bespovratnih EU sredstava u iznosu 1.137.543,58 kuna, dok ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.026.683,17 kuna. Razliku će sufinancirati Dubrovačko-neretvanska županija. Pozitivna Odluka o financiranju i potpisivanje ugovora očekuje se tijekom ovog mjeseca.

Ovim projektom planira se na Osnovnoj školi Gruda, između ostalog, ugraditi toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, zamijeniti vanjska stolarija, ugraditi solarne kolektore za pripremu tople vode te u konačnici smanjiti troškove energije.

24. travanj 2024 09:45