Županija Konavle

Reakcija na ilegalnu gradnju na Ponti i devastaciju obale

BOŽO LASIĆ Jasno je da je na Ponti narušeno pomorsko dobro, osobno ću izvijestiti ministarstvo o svemu!

Reakcija na ilegalnu gradnju na Ponti i devastaciju obale

Kandidat za načelnika Općine Konavle Božo Lasić reagirao je u utorak na posljednja događanja oko ilegalne gradnje na predjelu Ponta rekavši kako je jasno da je obitelj Vidak narušila pomorsko dobro nasipanjem šuta na plažu i gradnjom daleko izvan okvira njihovog vlasništva.

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na predjelu Ponte, odnosno Čiste luke došlo je do incidenta kada je skupina mladih, iz Udruge Ponta, pokušala spriječiti nelegalne radove na tom predjelu, a tom prilikom je priveden i kandidat HDZ-a na listi za Općinsko vijeće Mario Dimnić. Lasić je u potpunosti stao iza stranačkog kolege i prijatelja.

''Prema informacijama koje ja imam, bez obzira na tvrdnje gospodina Vidaka, Mario Dimnić nije nikoga napao. Momci su stali u obranu plaže koju svi Konavljani koriste već godinama'', rekao je Lasić.

Pomorsko dobro na predjelu uvala Ponta u k.o. Obod definirano je temeljem Uredbe Vlade Republike Hrvatske o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Obod (Narodne novine broj 72/2002) i isto je grafički prikazano te označeno na kopijama katastarskog plana u novoj i staroj izmjeri gdje je granica pomorskog dobra označena crvenom bojom.

''Čestica zemlje u vlasništvu obitelji Vidak na kojoj oni izvode radove predstavlja čest.zem. 887 z.ul.635 k.o. Obod (stara izmjera) odnosno kat.čest.59 k.o. Obod (nova izmjera). Granica pomorskog dobra na česticama u vlasništvu obitelji Vidak prolazi cca. 10-15 metara od njezine južne granice. S obzirom da obitelj Vidak predmetne radove izvodi na samoj južnoj granici svoje parcele (odnosno 'uređuje međe') iz priložene dokumentacije je jasno i nedvojbeno da se radovi izvode duboko unutar granica pomorskog dobra'', rekao je Lasić

''Osobno moram izraziti zgražanje svime što se dogodilo u ovom slučaju, a ponajviše zbog uništavanja prirodne obale koja je više nego očigledna'', rekao je Lasić.

''Svi elementi su ovdje i pozivam sve institucije da žurno reagiraju kako bi se spriječila devastacija i sve vratilo u prvobitno stanje. Osobno ću o svemu ovome izvijestiti resorno ministarstvo'', zaključio je Lasić.
 
 

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Najnovije

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade
Tete iz vrtića Gruž i ove su godine organizirale već tradicionalno druženje povodom sv. Josipa, sveca poznatog k...
Ivana i Maris "pomele" sve nagrade