StoryEditorOCM
KonavleGORDAN JANDROKOVIĆ DAO POTPORU KONAVOSKOM HDZ-U

Lasić: Naš odgovor na niske udarce je naš rad!

Piše PSD.
12. svibnja 2017. - 10:50

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je u Cavtatu dao potporu kandidatu HDZ-a za načelnika Općine Konavle Božu Lasiću, a tom prilikom pozvao je sve da na lokalnim izborima daju glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici kako bi ''pokazali da država nije igračka kako smatraju neki akteri u Saboru''.

Jandroković je na druženju s članovima konavoskog HDZ-a poručio kako će se snaga stranke gledati kroz prizmu rezultata lokalnih izbora, naročito nakon posljednjih događanja u Saboru.
"Sve kritike o tome da je Hrvatska u jako lošem stanju nisu točne. Došao sam s obnovljene Zračne luke Franjo Tuđman u obnovljenu Zračnu luku Dubrovnik. Kreće i izgradnja Pelješkog mosta. Pred nama je jako puno razloga zašto ovdje živjeti i ovdje odgajati našu djecu", rekao je on.

"HDZ je ključna stožerna snaga u RH, uvijek smo na svojim leđima nosili odgovornot za ono što hrvatski narod treba napraviti. Od obnove do međunarodne afirmacije i primanja u EU. Danas je ključna stvar osigurati stabilnost institucija u RH. Svijet se promijenio, od izbjegličke krize, događajanja u Turskoj, Rusiji, EU, SAD-u, BiH, Makedoniji, pa Srbija i Kosovo. Moramo imati političku snagu koja je kadra provesti stabilnost i sigurnost. S dobrom vjerom ušli smo u koaliciju s Mostom nadajući se da su shvatili da država nije igračka nego ozbiljan posao. Državom se ne upravlja vječito pokušavajući profitirati na temema za koje misliš da će ti narod pljeskati. Mi ne skupljamo političke bodove na demagogiji već smo politička snaga koja želi voditi ovu zemlju i osigurati budućnost našoj djeci'', rekao je Jandroković te dodao kako je dugo u Saboru, no da ovo što se događalo u posljednjih nekoliko dana ne pamti.

''Nakon posljednjih događanja u Saboru ovi izbori su posebno važni. Želimo ostvariti još više župana, gradonačelnika i načelnika. Po ovim lokalnim izborima mjerit će se naša snaga'', rekao je Jandroković.
Kandidat za načelnika Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je u ovoj kampanji primio dosta niskih udaraca, no kako nije htio odgovarati na nijednog od njih.

''Razne opcije organiziraju skupove, ali nitko dosada nije imao ovakav skup, a ovo je naše druženje a čak i ne skup. Poštujemo sve protivnike, primamo niske udarce, ali ne odgovaramo nikome na ništa. Naš su odgovor su naša djela, naš rad. Vidite što sve radimo i što smo radili u posljednje četiri godine'', rekao je Lasić te podsjetio kako je Općina Konavle prva po indeksu razvijenosti i broju poduzetnika.

''Mi smo prva općina po razvijenosti zato što je HDZ 25 godina na vlasti, a ostat će i dalje'', istaknuo je on te se našalio kako možda nije najzgodniji kandidat na ovim izborima, ali definitivno jest najodgovorniji.
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić rekao je kako je oporavak i uspon općine Konavle ispisan rukom Konavljana i HDZ-a.

''I na županijskoj razini smo čuli razne uvrede naših nekadašnjih prijatelja. Općina Konavle je od jedne opustošene općine postala najrazvijenija. Svaka čast svakome, ali to je ispisano rukom HDZ-a i prvenstveno Konavljana. Tamo gdje nije kontinuitet, nema takve sreće. Mi zagovaramo političku stabilnost. Ovi izbori su važni i imaju nacionalnu dimenziju. Ovo je prvi put da se lokalni izbori održavaju osam mjeseci nakon parlamentarnih izbora. Imamo vjetar u leđima zbog sjajnog rejtinga predsjednika stranke Andreja Plenkovića i sjajnog rejtinga HDZ-a. Ovi izbori će biti potvrda da je sve što je napravljeno u zadnjih 15 dana bilo opravdano'', rekao je Bačić.

Članovima konavoskog HDZ-a obratio se i načelnik općine Župa dubrovačka Silvo Nardelli koji je izrazio svoje uvjerenje u pobjedu Lasića i HDZ-a već u prvom krugu.
''Imate jedan prepoznatljiv duh i takvi ćete i ostati. Dogodile su se neke nemile stvari, ali to neće umanjiti vašu pobjedu na ovim izborima. Božo Lasić i HDZ će već u prvom krugu osvojiti povjerenje Konavljana'', rekao je Nardelli.

19. travanj 2024 15:02