Županija Konavle

USKORO RADOVI NA ULAZU U CAVTAT

Lasić: Ovo smo čekali desetljećima! Radovi mogu početi već u sezoni, neće biti smetnje

USKORO RADOVI NA ULAZU U CAVTAT

Ugovor vrijedan gotovo 20 milijuna kuna za radove na ulazu u Cavtat s magistrale, potpisali su danas predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić, a na potpisivanju su bili i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.

Lasić je ovom prilikom istaknuo kako je izrazito sretan što se konačno stavio potpis na projekt kojeg Konavljani čekaju već desetljećima.

- Otkad postoji taj spoj i raskrižje na Zvekovici imamo velike probleme i čekao se novi ulaz. Tu se stvarao jedan čep i gužva i to je jedna od rijetkih točaka koja je ostala neriješena. Izvođači će imati potpunu suradnju Općine Konavle, radovi mogu početi već u sezoni, neće biti smetnje, svi želimo da što prije počnu -  rekao je Lasić koji se zahvalio na razumijevanju i suradnji županu Dobroslaviću, Županijskoj upravi za ceste i Hrvatskim cestama.

Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić ovom prilikom je rekao kako će se tim 19,38 milijuna kuna vrijednim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.
- Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju isfinancirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo isfinancirati radove do kraja. Rok izvođenja radova je osam mjeseci, a s obzirom na sezonu s Općinom Konavle ćemo dogovoriti intenzitet radova - rekao je Škorić te dodao kako je trenutno na magistrali moguće raditi samo tzv. točkaste projekte kako bi se poboljšala prohodnost.

Župan Dobroslavić je poručio kako se uz ovaj projekt priprema još nekoliko krucijalnih projekata.
- Ovo je vrlo važan projekt koji je pripreman pomno, ali nažalost i vrlo dugo. Moram pohvaliti Županijsku upravu za ceste, ali i nadležne u Općini Konavle koji su intenzivno radili na tome. Ovime smo riješili i drugu točku koja nam je bila vrlo loša, nakon Rogotina, a u našoj županiji u planu je još nekoliko važnih projekata -  rekao je Dobroslavić te dodao kako se uz to moraju realizirati i projekti poput brze ceste od Zračne luke u Čilipma do Dubrovnika.
 

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Najnovije

ĐIR EUROPOM Svi dobili

ĐIR EUROPOM Svi dobili
I Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), i Ante Tomić (Barcelona Lassa), i Lukša Andrić (Szolnoki Olaj) su ostvaril...
ĐIR EUROPOM Svi dobili