Županija Konavle

KANDIDAT HSS-a ZA NAČELNIKA

Perica Pušić: "Cilj je pozicionirati Konavle kao najmoderniju ruralnu općinu"

KANDIDAT HSS-a ZA NAČELNIKA

Perica Pušić kandidat je HSS-a za načelnika, a Lucija Miljanić Macan kandidatkinja je za zamjenicu načelnika Općine Konavle. HSS na predstojeće lokalne izbore izlazi sa samostalnom listom za Općinsko vijeće Konavala.

U priopćenju za javnost, iz konavoskog HSS-a navode kako je Perica Pušić po struci magistar javnih medija. Vodio je Agroturizam Konavle od osnivanja do 2014. godine i jedan je od najzaslužnijih za razvoj ruralnog turizma u Konavlima. Od 2014. godine profesionalno je angažiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao projektni menadžer za EU fondove. Jedan je od 30 biranih članova Glavnog odbora HSS-a u Zagrebu. Osim po društvenom, gospodarskom i političkom angažmanu Perica Pušić poznat je i kao sportski aktivist i volonter.  Autor je monografije Košarkaškog kluba Dubrovnik.

Lucija Miljanić Macan je na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, završila dodiplomski studij Menadžmenta u turističkoj destinaciji. Živi na Zvekovici, a zaposlena je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Osoba je s višegodišnjim iskustvom u područnoj i regionalnoj samoupravi na poslovima Ureda župana te je bila članica Glavnog županijskog tima za izradu županijskog  Regionalnog operativnog programa, a radi na poslovima iz područja prostornog uređenja i gradnje. Majka je troje djece od kojih je dvoje studenata, a jedan uspješni profesionalni sportaš.

- Pristupam ekipi okupljenoj oko HSS-a i agroturizma jer su oni posljednjih godina napravili značajan pomak u Konavlima, kojeg svatko vidi. Svojim iskustvom kroz rad u područnoj samoupravi mogu značajno doprinijeti da novo općinsko vodstvo brzo i efikasno krene s realizacijom razvojnih projekata - istaknula je Lucija Miljanić Macan.

Kandidat za načelnika Perica Pušić naglasio je kako općina treba voditi komunalnu politiku, ali da prije svega treba voditi razvojnu politiku.
- Fondovi EU nam pružaju velike mogućnosti i moramo se kvalitetnije organizirati kako bi to iskoristili. Moramo stvarati sigurna i dobro plaćena radna mjesta, osigurati mladim obiteljima podršku da stvore svoj dom i imaju najbolje uvjete za svoju djecu i izvesti Konavle iz prometne i svake druge izolacije – poručio je Pušić.
Također, najavio je kako HSS i na ove izbore izlazi s cjelovitim programom, konkretnim rješenjima i jasnom vizijom budućnosti Konavala.
- Cilj je pozicionirati Konavle kao najmoderniju ruralnu općinu s Cavtatom kao najprestižnijim malim gradom. Želimo Konavle izvrsnosti, koje će biti najbolje baš u svemu  – poručio je Pušić.
 

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića