StoryEditorOCM
KonavleOD MIHANIĆA DO VOJSKOG DOLA

STAZAMA ĆIRA Dođite u subotu na utrku biciklista

Piše DV
27. listopada 2016. - 13:55

Ovu subotu, 29. listopada, u organizaciji Općine Konavle i partnera organizira se „Biciklistička utrka - Ćiro 2016.“. Početak je u 14 sati na biciklističko-pješačkoj stazi Ćiro, a vozit će se na kronometar, na dionici staze Mihanići – Vojski Do. Start utrke je kraj bivše željezničke stanice Mihanići, a cilj bivša stanica Vojski Do, odnosno kraj sadašnje „Konobe Konavle“. Voditeljica programa je Anja Alavanja Romac.
Utrka je dio projekta “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, koji se provodi od prosinca 2014. zajedno s partnerima iz BH. Planirani završetak svih aktivnosti projekta je u prosincu 2016. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, a ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko – neretvanske županije DUNEA. Ukupna vrijednost projekta je 643.266,42 eura, dok proračun hrvatskih partnera iznosi 292.605 eura. Opći cilj projekta je doprinijeti povezivanju prekograničnog područja naše županije i Hercegovine putem uspostave nove zajedničke turističke ponude, a koja će imati ulogu svojevrsnog “muzeja na otvorenom” posvećenom prošlosti “Ćira”.
U sklopu projekta, uz ostalo su financirani radovi uređenja stare uskotračne željezničke trase kao biciklističko-pješačke staze koja je sada opremljena zaštitnim ogradama, odmaralištima te će uskoro biti označena i turističkom signalizacijom.
Potencijalni sudionici utrke mogu se prijaviti za sudjelovanje na utrci, na mail adresu toni.ceovic@opcinakonavle.hr, najkasnije do petka 28. listopada u podne.

25. travanj 2024 06:39