StoryEditorOCM
DubrovnikBURA OTEŽAVA PROMET I ZAGORČAVA ŽIVOT PUTNICIMA

Ranojutarnji let za Zagreb otkazan, na Čilipe sletio jedan privatni zrakoplov

Piše Silvia Rudinović
5. veljače 2020. - 11:18
Vjetar je jutros zagorčao život putnicima koji su planirali letjeti za Zagreb. Ranojutarnji let za metropolu je otkazan. U Zračnoj luci Dubrovnik kažu kako je nešto prije 10 sati sletio jedan privatni zrakoplov i, prema sadašnjim vremenskim uvjetima, idući zrakoplov iz Zagreba iza podne mogao bi sletjeti, no napominju kako je takvo što nezahvalno prognozirati. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda dubrovačko su područje označili crvenom bojom uz upozorenje kako su mogući olujni, čak i orkanski udari sjevernog vjetra i bure, srednje brzine 65 do 90 km/h i uz najjače udare vjetra 90 do 130 km/h.

„Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom“, navode iz DHMZ-a.

Hrvatski autoklub navodi kako se zbog orkanske bure podno Velebita očekuju zabrane prometa za pojedine skupine vozila duž Jadranske magistrale (DC8) i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, kao i poteškoće u pomorskom prometu.
Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Split-Vela Luka i Ubli-Vela Luka-Split te katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.
20. travanj 2024 03:09