StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPREDSJEDNICA ŽUPANIJSKOG HNS-A UPUTILA OTVORENO PISMO

VUČKOVIĆ MATIĆ PORUČILA FRANKOVIĆU "Dok neprimjereni grafiti nagrđuju Dubrovnik ispriku duguje jedino gradonačelnik"

Piše DV
29. siječnja 2020. - 10:16
Poštovani gradonačelniče, hodate ovim gradom, kao i ja, kao i ostatak naših sugrađana i svakodnevno vidite grafite koji veličaju fašizam i nikako ne pripadaju Dubrovniku, ali ipak još niste uzeli mobitel u ruke i naložili nadležnoj službi da ih ukloni. Evo i danas, dva dana nakon sjednice Gradskog vijeća i više od godinu dana od kad sam otvorila pitanje neprimjerenih i uvredljivih grafita punih rasističkih poruka i fašističkih simbola i apelirala na sustavno rješavanje tog problema, oni još stoje diljem Dubrovnika.

U isto vrijeme, što pohvaljujem, bili ste u stanju primijetiti da nedostaju parkirališna mjesta za invalide u određenim dijelovima grada i žurno dati nalog da se ta nepravda ispravi. Stoga se jedino može zaključiti da od početka mandata namjerno zatvarate oči na neprimjerene poruke koje s brojnih gradskih površina vrijeđaju, pozivaju na linč drugačijih ili otvoreno promoviraju fašizam.

Vi bi trebali biti gradonačelnik svih građana Dubrovnika, osoba koja dosljedno provodi zakone Republike Hrvatske i daje primjer drugima. To je Vaš posao, od Vas se to očekuje, a kako ne reagirate, oni kojima je fašizam očito u srcu shvaćaju Vaše nečinjenje kao odobravanje. Stoga moju ispriku mogu dobiti jedino građani Dubrovnika koji takve sadržaje i dalje moraju gledati na našim ulicama.


S poštovanjem,                                                                                                                                                                    

Marina Vučković Matić
potpredsjednica podružnice Dubrovnik
i gradska vijećnica HNS-a
 
19. travanj 2024 18:38