StoryEditorOCM
DubrovnikGRAĐEVINSKI STROJEVI STIGLI NA BATALU

FOTO: Počeli radovi na izgradnji poslovno- stambenog kompleksa na lokaciji "stare Atlantske"

21. siječnja 2020. - 13:21
Na lokaciji bivše, sada već srušene stare poslovne zgrade dubrovačkog brodoprijevoznika "Atlantske plovidbe" stigli su prvi građevinski strojevi i počeli građevinski radovi koji su označili stvarni početak izgradnje budućeg stambeno poslovnog centra. O samim radovima smo iz Uprave Atlantske plovidbe d.d. doznali: 

-Na gradilištu se trenutačno izvode radovi zaštite građevinske jame. Radove izvode građevinari GK Grupa d.d. iz Varaždina. Za očekivati je kako će ovi radovi na zaštiti građevinske jame trajati pet do šest mjeseci, da bi po njihovu okončanju uslijedili radovi građenja podzemnih i nadzemnih etaža nove stambeno- poslovne zgrade. Te građevinske radove zajednički će izvoditi STRABAG d.o.o. i Texo Molior d.o.o. Točan datum dovršetka radova će se definirati u Ugovoru o gradnji koji će uskoro biti potpisan, ali se okvirno računa kako će zgrada biti dovršena tijekom 2021. godine- rečeno nam je u Upravi Atlantske plovidbe d.d..
 
Kako smo doznali, u budućoj stambeno- poslovnoj zgradi bit će ukupno 102 stana i apartmana, 8 poslovnih prostora i ukupno 150 parkirališnih mjesta. Zgrada će imati tri podzemne etaže sa parkirališnim mjestima i spremištima za stanove i apartmane, te šest katova. Stanovi i apartmani su različite površine, a kako doznajemo kreću se od 28,55 četvornih metara za najmanje stambene jedinice do 113,98 "kvadrata" za one najveće.

Po okončanju izgradnje, cijeli će predio Batale dobiti potpuno novi, mnogo primjereniji izgled, što će posljedično utjecati i na ostale vlasnike parcela u poslovnom središtu Dubrovnika da ih konačno i čim prije dovrše.
19. travanj 2024 18:01