StoryEditorOCM
DubrovnikOSTALA SU SJEĆANJA, FOTOGRAFIJE I VIDEOZAPISI

PROŠLE SU TOČNO TRI GODINE OD DUBROVAČKE SNJEŽNE BAJKE Nitko mu se nije nadao, promet je stao, djeca uživala... 

Piše PSD.
11. siječnja 2020. - 12:44
Na današnji dan prije točno tri godine Dubrovčane je iznenadio snijeg. Počeo je padati rano ujutro oko pet sati i nije prestao padati skoro pa cijeli dan. Stvorio se prilično debeo snježni pokrivač koji se zadržao sve do sutradan.

Tih dana Dubrovnik su zahvatile velike hladnoće pa se živa u termometru spuštala na minus deset, dolazilo je do smrzavanja što je stvaralo poteškoće u brojnim domaćinstvima. Cijeli je grad tog jutra bio pust, samo su se rijetki automobila usudili izaći na prometnice, a i oni koji s se i usudili brzo su 'zapeli' te su morali svoje limene ljubimce ostaviti na cesti. Pješaci su se iole mogli kretati, ali je valjalo strahovati od padova.

Razlog za uživanje u tom sveopćem 'bijelom kaosu' našla su djeca koja su uživala u pravim zimskim radostima. Sutradan je opet temperatura počela padati pa se snijeg, koji je ostao, pretvorio u led. Svatko je snijeg doživio na svoj način, nekoga je snervao, nekoga razveselio, ali za Dubrovčane je to zasigurno bilo neobično iskustvo koje će im ostati dugo u sjećanju.

Pored sjećanja, ostale su i predivne fotografije, ali i videozapisi koji svjedoče o dubrovačkoj snježnoj bajci tog 11. siječnja 2017.








 
19. travanj 2024 12:20