StoryEditorOCM
DubrovnikKORACI PREMA RASTEREĆENJU PROMETA OKO GRADA

PRVI NA REDU TURISTIČKI AUTOBUSI Za Pile će trebati rezervirati termin, evo koje su ceste pod video nadzorom

Piše DV
11. siječnja 2020. - 11:09
Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak nabave opreme za uspostavu zone zagušenja prometa oko povijesne jezgre Grada. Navedeno predstavlja tehničko i prometno-tehnološko rješenje, a prva faza implementacije, koja će se odnositi na turističke autobuse i osobne automobile (8+1), očekuje se već u nadolazećoj turističkoj sezoni.

Postavljanjem opreme koja uključuje video nadzor na početku Zagrebačke ulice, na Boninovu te u Ulici Druge dalmatinske brigade omogućit će se, ističu iz gradske uprave, automatska provjera vozila te osigurati daljnji postupak prema vozilima koja nemaju kupljen i rezerviran termin odnosno ona vozilima koja se izvan rezerviranog termina nađu u navedenoj zoni ili se na Pilama ili Pločama zadrže dulje od dozvoljenog vremena.

U prvoj fazi instalirat će se sva potrebna oprema nužna za primjenu konačnog rješenja, a koje se planira implementirati 2021. te će uključivati i osobne automobile, odnosno kroz zonu oko povijesne jezgre moći će proći samo vozila s povlaštenim parkirališnim kartama.

Uspostavljanjem zone zagušenja prometa oko povijesne jezgre Grada te ostalim prometnim rješenjima koja Grad Dubrovnik uvodi postići će se sustavno upravljanje prometnim sustavom i njegov razvoj, a prije svega doći će do značajnog rasterećenja prometa oko povijesne jezgre.

 
24. travanj 2024 23:29