StoryEditorOCM
DubrovnikDAN POSLIJE IZBORA

 JADRAN BARAČ (SDP) Stotinjak glasova otišlo je sa skijašima na Žabljak, MATO FRANKOVIĆ (HDZ) Još od lokalnih izbora nismo izgubili u Gradu

Piše MRK
6. siječnja 2020. - 17:20
Sve je poznato, Zoran Milanović izborni je pobjednik i peti predsjednik u povijesti samostalne Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović sredinom veljače odlazi s Pantovčaka.

Dan nakon raspleta nedjeljnog drugog kruga izbora, predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač komentira minimalnu razliku u potpori kandidatima, koja je u Gradu prevagnula na stranu Grabar Kitarović:

-   Razlika od stotinjak glasova kojima je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila u Dubrovniku otišla je ovoga vikenda s djecom  na skijanje na Žabljak. Eto, to je tih sto ljudi. To je slamka za koju se naš gradonačelnik hvata i kojom se hvali – rekao je šef dubrovačkih socijaldemokrata Jadran Barač na temu izbornih rezultata gdje je Milanović dobio 9303 glasa, a Kolinda Grabar Kitarović 106 više.

-    To je dio političke utakmice, svatko se hvata nečega čime bi se pohvalili. Što se tiče SDP-a u  Dubrovniku, ja sam prezadovoljan rezultatom. Ovo je veliki uspjeh za nas.  Dižemo organizaciju, a tako ćemo se predstaviti građanima i na parlamentarnim izborima a i na lokalnim. Svaka  od tih utakmica specifična je i zahtijevat će drugačiji pristup, ali opet je znakovito da je ovo veliki rezultat i da SDP u Dubrovniku više nije stranka od jednog ili dva mandata – rekao je nakon duge noći proslave Jadran Barač, predsjednik GO SDP-a o rezultatima predsjedničkih izbora.

I dubrovački se gradonačelnik Mato Franković dodatno osvrnuo na izborne rezultate.

-Ponosan sam na činjenicu da od lokalnih izbora do danas nismo izgubili ni jedne izbore u Gradu Dubrovniku. Iako je trend na nacionalnoj razini drugačiji, jasno je da naši sugrađani prepoznaju rad ove gradske uprave i na tome im hvala. Čestitam novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću - naveo je gradonačelnik Franković.

 
25. travanj 2024 13:40