StoryEditorOCM
DubrovnikKAKVO JE BILO OVOGODIŠNJE SILVESTROVO NA STRADUNU

Gelo nas je uspavao, a Aki prerano poželio laku noć

2. siječnja 2020. - 18:45
Iza nas je još jedan doček Nove godine, još jedno okupljanje s društvom na Stradunu i zajedničko odbrojavanje posljednjih trenutaka prošle godine. Za razliku od nekih ranijih dočeka, kada su nastupili (barem) jednako razvikani izvođači, dojam većine sudionika je kako je ovaj doček protekao "uz nekako više urbani i dostojanstveniji štih, ali u ništa manje veselom i zabavnom ozračju". Bio je to povod više za razgovor sa sugrađanima o samom dočeku i mogućim sugestijama organizatorima kako bi s mogućim promjenama unijeli nešto novo i kvalitetnije u prepoznatljive dočeke u gradu koji je, sam po sebi, dovoljno atraktivan za privlačenje gostiju.

Jedan od onih koji je svakako može nešto meritorno reći je turistički novinar Nano Vlašić koji je, inače, bio i suorganizator prvog dočeka Nove godine na otvorenom: -Iako program 26. novogodišnjeg dočeka na Stradunu, nije obećavao "nezaboravni" provod, ipak se pokazalo da je već sama prigoda da se u dubrovačkoj saloči - najljepšoj ulici na svijetu bude na Silvestrovo, dovoljno privlačna za desetak tisuća Dubrovčana i njihovih gostiju da se u najvećem broju okupe petnaestak minuta do ponoći te uz uvijek spektakularni vatromet, uđu u Novu godinu. No, praksa po kojoj posljednjih godina nekakvi nepoznati karaoke instant- talenti predvode zabavu i ovoga je puta pokazala svoje loše strane, ma koliko prateći bend sjajnog glazbenika i producenta Ante Gela bio solidan. Taj je dio programa bio predug u odnosu na onaj glavnih zvijezda večeri Parnog valjka koji su se pokupili oko dvije ure po ponoći. Možda je bilo i iritantno potrošiti čak 3 do 4 minute za "odbrojavanje" do ponoći, a svakako je pretužno da u Gradu Dubrovačkih trubadura nema tko odsvirati "u živo" njihovu epohalnu La musica di notte, nego se pušta s razglasa. Jednako tako je patetično ustrajavati na dublerskom paru mladih Linđovaca, koji Gradonačelnikov valcer moraju odbalati umjesto gradonačelnika i njegove supruge. Oronuli Valjak i nepoznati "talenti" zasigurno nisu bili atraktivan mamac ni za turiste ni za domaće, ali sam blistavi Stradun to oduvijek jest. I to je najvažnije- kaže kolega Vlašić.

Uz žal što su ih Gelo i ekipa, nakon početka u divljem ritmu, skoro uspavali programom koji je na kraju podsjećao na doček za djecu, žale što su im Aki Rahimovski i Parni valjak poželjeli laku noć te prekinuli zabavu već oko dvije ure. No, valja priznati: nije se rodio tko je svom svijetu ugodio, a većina sugrađana i gostiju s kojima smo razgovarali ipak ne krije zadovoljstvo dočekom. Mnogi gosti najavljuju ponovni dolazak te ističu kako su zadovoljni što se nije ponovila prevelika gužva o kojoj su im prijatelji- raniji gosti pričali, a ponukani pričama kojih su se i oni odlučili za dolazak na doček u Grad. Sugrađani hvale vatromet koji je "barem osjetno bolji nego lani" ali i "kratki i odmjereni govor- čestitku" gradonačelnika Mata Frankovića. Ugostitelji su zadovoljni idealnim vremenom i prometom koji je do 1,45 sati bio "top", ali je nekako tada počeo vjetar jače puhati što je uz prestanak svirke utjecalo da ljudi krenu ranije svome domu. Ističu dobar promet kućica na Stradunu te na Gundulićevoj pjaci i na Pilama, ali i barova na Placi te kafićima i pubovima u pobočnim ulicama. I ovaj put, kažu nam, organizatori zaslužuju pohvale, no to ipak nije razlog da ne promisle o sugestijama sugovornika iz ankete.

ANKETA: JESTE LI ZADOVOLJNI DOČEKOM NOVE 2020 NA STRADUNU?
19. travanj 2024 01:34