StoryEditorOCM
DubrovnikULAGANJA GRADA DUBROVNIKA

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Piše DV
13. prosinca 2019. - 13:27
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osiguravaju adekvatni uvjeti rada judašima, nova polivalentna dvorana na raspolaganju će biti i rekreativcima s ovog područja.

Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove izvodi tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna 3.083.523,03 kuna s PDV-om.

Projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija nona d.o.o. velika judo dvorana zadržana je u istim gabaritima, ali joj je priključen prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio podijeljen je u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenjen je u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamijenjena je u smještajni prostor za gostujuće trenere. U sklopu radova uređuje se i trijem na južnom pročelju te se sanira i dio fasade, podna obloga, obloga stepeništa i terasa.

Funkcionalnom adaptacijom postojeće judo dvorane, uz započetu rekonstrukciju zgrade ex-hotela Stadion, otvaranje hangara za male jedriličare u Orsanu te uz izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju, pokrenut je val ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu.

Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028., koju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 19. sjednici te je osnovni preduvjet razvoju i popularizaciji sporta i sportskih disciplina.
20. travanj 2024 00:08