Županija Dubrovnik

PRORAČUN OD 770 MILIJUNA KUNA PRED DUBROVAČKIM VIJEĆNICIMA

Cesta straha prema tvrđavi vraća se na papir - sad se može urediti!

PRORAČUN OD 770 MILIJUNA KUNA PRED DUBROVAČKIM VIJEĆNICIMA
Visokih 769.813.700 kuna iznosit će proračunGrada Dubrovnika za 2020. godinu prema prijedlogu za sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 10. prosinca. U novu godinu gradska blagajna ulazi u plusu od 14,71 milijuna kuna te se prenosi u proračun za 2020. godinu. Također osnovat će se gradska Civilna zaštita i trogodišnji plan njenoga razvoja.
Među 28 točaka, na dnevnom redu su izmjene i dopune Prostornog plana i GUP-a Grada i to radi izgradnje dječjeg vrtića u Komolcu te za gradnju Azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika, na Grabovici.
Izmjenama će se najviše radovati stanovnici Bosanke, taksisti i autobusne agencije koje voze turiste na tvrđavu na Srđu - prometnica od Bosanke do tvrđave konačno će se moći urediti jer će postojati i na papiru!
Prihvate li to naravno gradski vijećnici. Trasa te najprometnije i najopasnije dubrovačke ceste naime, radi usklađenja s Urbanističkim planom uređenja „Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka – sjever i Bosanka – jug“ Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika izbrisana je iz dokumentacije. Obzirom se alternativna trasa prometnice nije izvela, a radi neadekvatnog stanja postojeće prometne mreže u odnosu na gustoću prometa, postojeću prometnicu je potrebno rekonstruirati, piše u obrazloženju ove odluke. Da bi se omogućila rekonstrukcija postojeće prometnice, potrebno je izmjeniti prostorno-plansku dokumentaciju. U gradski prostorni plan implementirat će se izmjene Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije vezane za gospodarenje otpadom na području Grada Dubrovnika te granice zona sanitarne zaštite izvoriša Omble.
Prijedlogom zaključka  sedmorici investitora u gradnju na vrhu Babinog Kuk,  daje se suglasnost za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice na Babinu kuku koja je predviđena UPU-om Babin Kuk. MRK
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije