StoryEditorOCM
DubrovnikPRORAČUN OD 770 MILIJUNA KUNA PRED DUBROVAČKIM VIJEĆNICIMA

Cesta straha prema tvrđavi vraća se na papir - sad se može urediti!

Piše PSD.
3. prosinca 2019. - 16:02
Visokih 769.813.700 kuna iznosit će proračunGrada Dubrovnika za 2020. godinu prema prijedlogu za sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 10. prosinca. U novu godinu gradska blagajna ulazi u plusu od 14,71 milijuna kuna te se prenosi u proračun za 2020. godinu. Također osnovat će se gradska Civilna zaštita i trogodišnji plan njenoga razvoja.
Među 28 točaka, na dnevnom redu su izmjene i dopune Prostornog plana i GUP-a Grada i to radi izgradnje dječjeg vrtića u Komolcu te za gradnju Azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika, na Grabovici.
Izmjenama će se najviše radovati stanovnici Bosanke, taksisti i autobusne agencije koje voze turiste na tvrđavu na Srđu - prometnica od Bosanke do tvrđave konačno će se moći urediti jer će postojati i na papiru!
Prihvate li to naravno gradski vijećnici. Trasa te najprometnije i najopasnije dubrovačke ceste naime, radi usklađenja s Urbanističkim planom uređenja „Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka – sjever i Bosanka – jug“ Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika izbrisana je iz dokumentacije. Obzirom se alternativna trasa prometnice nije izvela, a radi neadekvatnog stanja postojeće prometne mreže u odnosu na gustoću prometa, postojeću prometnicu je potrebno rekonstruirati, piše u obrazloženju ove odluke. Da bi se omogućila rekonstrukcija postojeće prometnice, potrebno je izmjeniti prostorno-plansku dokumentaciju. U gradski prostorni plan implementirat će se izmjene Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije vezane za gospodarenje otpadom na području Grada Dubrovnika te granice zona sanitarne zaštite izvoriša Omble.
Prijedlogom zaključka  sedmorici investitora u gradnju na vrhu Babinog Kuk,  daje se suglasnost za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice na Babinu kuku koja je predviđena UPU-om Babin Kuk. MRK
24. travanj 2024 07:36