StoryEditorOCM
DubrovnikGLAZBA I GLAZBENO PRIGOVARANJE

Klapi Ragusa zasmetale Frajle, Dubrovčani uzvratili salvom komentara

Piše DV
2. prosinca 2019. - 13:11

Objava na Facebooku klape Ragusa o izboru glazbenika za nastup na prvoj večeri 6. Dubrovačkog zimskog festivala izazvao je pravu lavinu polemika na društvenim mrežama:

- Evo upravo pobjegao sa Stradunu. Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada.Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah časkaju i lepo pevaju sa njima i pjesma je krenula nema što prava Adventska. Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah doma.Sa potpunim pravom očekujem iduču setemanu,tj,drugu Advensku svijeću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom.Inače večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu Bajaga.Pametnom dosta - naveli su iz Klape Ragusa, nakon čega su zaredali komentari.

Među njima nije nedostajalo kritičkih primjedbi na račun objave, ali i brojnih gramatičkih grešaka u postu:

-Kako vas nije sram! Frajle su divne, osim što lijepo pjevaju došle su u miru, a vaš komentar je totalno ograničen i sramotan! Fuj, fuj, fuj!!!, Uvijek ću radije slušati Frajle nego vas i vaše potezanje mačke za rep. Učite od njih! I o pjevanju i o kulturi i o ljudskosti...- samo su neki od FB komentara upućenih dubrovačkoj klapi dobitnici Porina.

The Frajle su nakon dubrovačkog nastupa pune pozitivnih dojmova  koje su s obožavateljima podijelile na FB-u:

- Divno je bilo sinoć u Dubrovniku!Hvala svima koje ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste došli iz drugih gradova i hvala organizatorima @dubrovnikwinterfestival ! Cmok od nas! - napisale su članice popularnog novosadskog kvarteta.

 

25. travanj 2024 19:45