StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPAN POTPISAO

Koje su naše najnerazvijenije općine? Dobili su pomoć od 400 tisuća kuna

Piše DV
29. studenog 2019. - 13:12
Tri ugovora vrijedna gotovo 400 tisuća kuna kojima Županija pomaže slabije razvijenim općinama potpisana su u palači Ranjina u Dubrovniku. Riječ je o ugovorima o financiranju izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture te programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe na području doline Neretve koje je potpisao župan Nikola Dobroslavić s načelnicom Općine Zažablje Majom Vrnoga, načelnikom Općine Pojezerje Borislavom Dominikovićem te načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem.

Općini Zažablje dodijeljeno je 130 tisuća kuna za uređenje javne površine društvenog doma Mlinište, Pojezerju 135 tisuća kuna za izgradnju mjesne vodovodne mreže u naselju Pozla Gora (na lokacijama Sente – Jakići i Glavica-Dominikovići i Dočići) te Kuli Norinskoj 130 tisuća kuna za izgradnju parkinga ispred OŠ Kula Norinska.

”Prema indeksu razvijenosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ove tri općine su najnerazvijenije u našoj županiji. Mi za pomoć slabije razvijenim jedinicama lokalne samouprave godišnje imamo jedan ili dva natječaja za korištenje sredstava iz županijskog proračuna. Ove godine smo imali 800 tisuća kuna u proračunu i već smo proveli jedan natječaj sa 400 tisuća kuna, a sada imamo i ovaj s jednakim iznosom. Ove tri općine su imali najbolje projekte i najveće potrebe za poboljšavanje života ljudi na tom prostoru", izjavio je župan Dobroslavić.
 
19. travanj 2024 03:59