StoryEditorOCM
DubrovnikNA PRVU ZGRADU POSTAVLJAJU SE PROZORI I VRATA

Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji

Piše DV
29. studenog 2019. - 10:17
Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po  modelu Dubrovačke stanogradnje.
 
Prva 43 stana u Mokošici grade se u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom da će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu, koji će ih prema kriterijima dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.
 
Na prvoj zgradi izvedena je 1. faza gips-kartonskih radova, neki su od zidova su zatvoreni, postavljaju se vodovodne instalacije i montira PVC stolarija – vrata i prozori. U tijeku je izvođenje slojeva ravnog krova i izvedba temejnog premaza na balkonima. Na drugoj zgradi u tijeku je armiranje zidova 4. kata, a na gradilište je stigla i PVC stolarija za prve tri etaže. Istovremeno, odvijaju se radovi i na preostale dvije zgrade na kojima je u tijeku izvedba zidova 3. kata. 
 
Podsjetimo, suradnja između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika definirana je Ugovorom o kupoprodaji stanova sklopljenog 1. veljače 2019. godine, a za realizaciju ovog kapitalnog projekta kreditnom linijom osigurano je 38 milijuna kuna. Dodatno, Grad Dubrovnik stanove za hrvatske ratne vojne invalide sufinancira iznosom od 10.8 milijuna kina.
 
Program Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i druge modele poticaja mladim obiteljima koje gradska uprava razvija, a odnose se za izgradnju obiteljskih kuća, odnosno subvencioniranje kupnje stana, dogradnje/nadogradnje obiteljske kuće te kupnje građevinskog zemljišta. 
 
Uvjeti za dodjelu stanova mladim obiteljima pred gradskim vijećnicima naći će se na dnevnom redu za nekoliko mjeseci, odnosno na jednoj od prvih sjednica Gradskog vijeća u 2020. godini.
 
25. travanj 2024 02:05