StoryEditorOCM
DubrovnikSLIJEDI HITAN POPRAVAK

Potres protresao i Veliku Onofrijevu fontanu - procurila je

Piše PSD.
28. studenog 2019. - 14:00

Potres u Albaniji koji je u utorak protresao i dubrovačko područje, dosta nas je prestrašio, ali srećom nikakvih šteta nije bilo. Posebno je neugodno bilo doživjeti potres unutar zidina, mada su stare palače preživjele već mnoge trešnje.

Ipak, zabilježeno je kako je od potresa u utorak uz Veliku Onofrijevu fontanu s južne strane nastala lokva vode. Prolaznici su se odmah zabrinuli je li fontana usljed trešnje puknula pa su pozvali mjerodavne. Kako o gradskim fontanama brine Društvo prijatelja dubrovačke starine njihov predsjednik Niko Kapetanić potvrdio nam je kako je na očevid već u srijedu izašla ekipa stručnjaka, predstavnika Društva, izvođača radova i Konzervatorskog odjela u Dubrovniku kako bi utvrdili o čemu se radi i naravno, odmah će se pristupiti sanaciji fontane.

- Fontana je već na tom mjestu imala oštećenje i malo je curila voda, ali ono nije bilo toliko kao sada. Izgleda da se nakon ovog potresa taj problem povećao i da je vode više pa će se sve odmah sanirati - rekao je predsjednik DPDS-a.

Podsjetimo, kako je Velika Onofrijeva fontana obnovljena u prvoj polovici 2016. godine, a ukupna vrijednost radova koje je financiralo Društvo prijatelja dubrovačke starine bila je milijun i pol kuna.
 

20. travanj 2024 12:09