StoryEditorOCM
DubrovnikU 73. GODINI

VETERANI GOŠKA SJEĆAJU SE PRIJATELJA Napustio nas je Duje Borovina

Piše DV
27. studenog 2019. - 17:08
U 73. godini napustio nas je Duje Borovina, Dubrovčanima dobro poznat i kao sportaš nogometaš dubrovačkih nogometnih klubova ali i poduzetnik koji je držao nekoliko kafića i vinskih podruma. "Bili smo veliki prijatelji, družili smo se i kroz život ali i u sportu, igrali smo zajedno nogomet u NK Dubrovnik, NK Gošk i NK Gošk-Jug, i neizmjerno će nam nedostajati" - prisjetio se života s Dujom njegov prijatelj Pero Miladin.

"Družili smo se još od djetinjstva iako je bio stariji par godina od mene. Bio je fantastičan prijatelj, sjajan za društvo, duhovit, uvijek nas je svih nasmijavao, imao je nekih svojih ludorija kojim nas je zabavljao, okupljali smo u njegovom kafiću, družili se na sportskim terenima, a sad se sve to ugasilo...O njemu mogu samo reći sve najbolje, bio je dobar prijatelj, drug i sportaš, falit će nam, pogotovo nama veteranima Goška '79., cijela će ga se naša generacija sjećati, i nek počiva u miru...".

Upravo ta njegova generacija, pogotovo Lapađana, sjetit će se Duje najčešće kako nasmijava sve oko sebe u svom vinskom podrumu poviše lapadske place.

Na fotografiji koju nam je ustupio Pero Miladin, Duje Borovina (desno) tada u ranim dvadesetima, i on kao 19-godišnjak, fotografirani su prilikom jedne utakmice na lapadskom stadionu, dok su igrali za GOŠK.

Sprovod Duje Borovine obavit će se sutra, u četvrtak, 28. studenoga u 15 sati na groblju Velike Gospe u Lovornom.
18. travanj 2024 02:49