StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISAN UGOVOR IZMEĐU GRADA I ZAKLADE CABOGA STIFTUNG

DONACIJA VRIJEDNA DVA MILIJUNA EURA Učenici Marina Getaldića napokon u jednoj smjeni

Piše DV
Foto: Tonči Plazibat/Hanza media
21. studenog 2019. - 15:36
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung dr. Ivo Felner potpisali su danas dva milijuna eura vrijedan Ugovor o donaciji kojim Zaklada osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenja zgrada Osnovne škole „Marina Getaldića“ na dvije lokacije.
- Naša škola u Gradu, jedan je od znakova života Grada, a dosada nije imala jednosmjensku nastavu, već je kombinirala nastavu s gimnazijom. Ovom investicijom OŠ Marina Getaldića bit će u jednosmjenskoj nastavi. Ova investicija, koja iznosi do 2 milijuna eura uložit će se na adaptaciju prostora PŠ M. Getaldića na dvije lokaciji, na ovoj postojećoj gdje se sad nalazi škola Centar i na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake broj 7 u zgradi koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu bez naknade, a za potrebe osnovnog školstva te ulica Nikole Vučetića 1. Nastava će funkcionirati tako da će u Ilije Sarake biti prva tri razreda, a ostali razredi će biti u Gučetivćvoj. Istaknuo bi probleme koje smo imali, ali i veliki angažman gospara Felnera tako Gordane Vetme i Matka Vetme u rješavanju problema, zahvaljujem gosparu Ivu na ustrajnosti i na onim trenutcima kada smo i mi iz Grada odustajali od toga,a on nas je uporno tjerao da nastavimo tražiti rješenja, a ono što nam se sad otvorilo je nastavak investiranja u osnovno škkolstvo. Hvala u ime Grada Dubrovnika - kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mato Franković.
Gospar Ivo Felner upoznao je javnost s proteklim radom zaklada kao i principima kojima se vode prilikom odabira projekata u kojima su dosad sudjelovali.
- Zaklada je počela s obnovom ljetnikovca na Batahovini, prije 15 godina,a nastavila s obnovom palače u Ulici braće Andrijića u kojoj sad živi osmero djece, četiri obitelji, dolazi još jedno dijete. Nastojimo pripomoći s revitalizacijom grada, upravo zato smo ušli i u projekt obnove biskupske palače, prvorazrednog spomenika kulture, a već dvije godine s Gradom tražimo rješenje za obnove zgrade u Ulici Ilije Sarake.
16. travanj 2024 17:45