StoryEditorOCM
DubrovnikRAZGOVARALO SE O ODRŽIVOM TURIZMU I OTVARANJU NOVIH TRŽIŠTA

Veleposlanik Norveške Haakon Blankenborg na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Piše DV
13. studenog 2019. - 18:06
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić s pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž primila je danas u nastupni posjet norveškog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Haakona Blankenborga, koji je na tu dužnost stupio u listopadu ove godine. U njegovoj pratnji bili su njegov savjetnik Christian Grotnes Halvorsen, vježbenica Une Helen Svoen Solheim te Tonči Peović, počasni konzul Kraljevine Norveške u Dubrovniku.
 
Zamjenica Tepšić je na početku čestitala počasnom konzulu Peoviću kojemu je povodom izvanredne službe u utorak dodijeljen orden Kraljevski norveški red za zasluge (Royal Norwegian Order of Merit), istaknuvši da gradska uprava vrlo dobro surađuje s gospodinom Peovićem.
 
Na prijemu se razgovaralo o turističkoj sezoni u Dubrovniku i projektu „Respect the City“ čijom implementacijom se Grad Dubrovnik u potpunosti okreće postulatima održivog i odgovornog turizma. Raspravljalo se i o novim tržištima u Hrvatskoj, a zamjenica Tepšić je naglasila kako nova tržišta uvijek prvo dolaze u Dubrovnik te se nakon toga šire ostatkom Hrvatske jer je Dubrovnik zaista najatraktivnija destinacija.
 
Veleposlanik je izrazio želju za suradnjom s Hrvatskom te je pritom predstavio najzanimljivije projekte u Norveškoj, među kojima se kao primjer ističe cilj prestanka prodaje automobila s motorom na unutarnje sagorijevanje do 2025. godine. Tom prilikom je zamjenica Tepšić spomenula projekt car sharinga sa 100% električnim sustavom kojeg Grad Dubrovnik, kao prvi grad u Hrvatskoj, upravo uvodi.   
19. travanj 2024 23:22