Županija Dubrovnik

UZ 70. OBLJETNICU LOKRUMA

IZ PTIČJE PERSPEKTIVE Kako je orezan hrast plutnjak u Vukovarskoj

UZ 70. OBLJETNICU LOKRUMA
Jutros su zaposlenici zagrebačke tvrtke "Drezga d.o.o." obavili rezidbu hrasta plutnjaka u Vukovarskoj ulici. Riječ je o, navodno, jedinom hrastu ove vrste u Dubrovniku, a zbog njegove je rezidbe dijelom je bio usporen promet Vukovarskom ulicom na kojoj je bila i parkirana specijalna dizalica s platformom odakle su radnici ispilili već sasušene grane hrasta.

Akcija orezivanja se odvija u sklopu obilježavanja 70. godina proglašenja Lokruma zaštićenim dijelom prirode u kategoriji posebnog šumskog rezevravata i znanstveno-stručnog skupa 'Otok Lokrum: Od znanstvenih spoznaja do upravljanja zaštićenim područje?

Zahvat je proveden u suorganizaciji Hrvatske udruge za arbori- kulturu (HUA).

Kako je tekla akcija pogledajte u fotogaleriji koja je dobrim dijelom načinjena u radnoj košari i na visini od 10 do 12 metara.

Inače, tvrtka "Drezga" je prije dvije godine obavila rezidbu šestotinak godina stare platane u Trstenom i kažu da će i naši unuci uživati u hladu njezine krošnje, jednako kao štio vjeruju da će uz ovakvu skrb i orezani hrast plutnjak u Vukovarskoj ulici živjeti još dugo godina.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 20. studenog bez vode će biti Ulica za Kontralovo u vremenu od 8.30 do 13.00 ...
Tko je sutra bez vode?