StoryEditorOCM
DubrovnikODVJETNICE VIKTORIJE KNEŽEVIĆ U IME LOVRE BANOVIĆA, VLASNIKA PARCELE NA BABINOM KUKU

REAGIRANJE Gradski vijećnik Kristić trebao bi barem znati zaviriti u zemljišnoknjižni izvadak..."

Piše DV
31. listopada 2019. - 15:26
Opunomoćenica Lovre Banovića, odvjetnica Vikotirija Knežević reagirala je priopćenjem na istup gradskog vijećnika Mara Kristića od 30. listopada 2019. odnosno na tekst naslova „Događaju se čudne stvari, sporna čestica zemlje dobila je novog, privatnog vlasnika, a ista je zaštićena rješenjem Ministarstva kulture“. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"U spornom tekstu autor Maro Kristić iznosi tvrdnju da je nekretnina u vlasništvu mog klijenta pod preventivnom zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te je kako on navodi sukladno zakonu morala biti ponuđena Gradu na prvokup. Nekretnina u vlasništvu mog klijenta je zaista dana 7. kolovoza 2013. godine bila stavljena pod preventivnu zaštitu Ministarstva kulture RH, međutim, ta je ista preventivna zaštita istekla 3 godine nakon što je određena i to točno 7. kolovoza 2016.g. što je sve vidljivo na zemljišno-knjižnom izvatku koji dostavljamo u prilogu.

Na zemljišno-knjižnom izvatku doslovno piše kada počinje preventivna zaštita i kada završava. Zemljišno-knjižni izvaci su dostupni on line i nije više potrebno čekati satima u podrumu Općinskog suda kao bi ih se pribavilo. Znamo da dnevno političke potrebe u maloj sredini kao što je Dubrovnik vrlo često iziskuju promjenu stava, pa nekad i promjene od danas do sutra, ovisno o situaciji i motivaciji. Međutim, smatramo da bi odgovorna osoba koja je gradski vijećnik, a onomad saborski zastupnik i pretendent na mjesto gradonačelnika, trebao znati zaviriti barem u zemljišno-knjižni izvadak i pročitati što tamo piše, prije nego što se upusti u kvalifikacije koje uključuju ozbiljne i dugoročne implikacije. Pošto se vijećnik Kristić u svom dopisu u maniri „pravednika među narodima“ pita, što Grad čini u ovom slučaju, biti ćemo slobodni, pa odgovoriti mada nismo ovlašteni; Grad čini upravo ono što je odavno trebao u ovom slučaju – ne miješa se u interese privatnih investitora.

Zbog svega navedenog smatramo da uvodno opisani tekst sadrži neistinite tvrdnje i kvalifikacije usmjerene na nanošenje štete ugledu i časti mog klijenta Lovre Banovića, pa molim da slijedom odredbi Članka 41. Zakona o medijima da se ovaj ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi."
16. travanj 2024 23:54