StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Ulica kardinala Stepinca dobiva odvodnju, plato ispred stadiona Lapad novi 'look', obnovljen i društveni dom na Osojniku

Piše PSD.
31. listopada 2019. - 11:21

GRADSKI KOTAR LAPAD

Ulica kardinala Stepinca dobiva odvodnju

Uskoro kreće izgradnja kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcija javne rasvjete i dionice ceste u Ulici kardinala Stepinca. Zajednički je to projekt Grada i Vodovoda vrijedan 6.2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta.

Gradonačelnik Mato Franković ugovor s izvođačem, tvrtkom Strabag d.o.o., potpisao je u utorak u Uredu gradonačelnika, a pritom je zamolio građane za razumijevanje tijekom trajanja radova. Predviđeno trajanje radova na ovom zahtjevnom projektu je pet mjeseci, nakon čega će uslijediti izgradnja oborinske odvodnje na području Gruža i Montovjerne, najavio je gradonačelnik Franković.

UREĐENJE PLATOA ISPRED STADIONA

Novi izgled prometnog dijela Lapada

Javna površina pokraj lapadskih semafora, uz nogometni stadion, uredit će se popločavanjem platoa, hortikulturnim uređenjem te postavljanjem klupa i držača za bicikle. Ugovorni izvođač radova je tvrtka Alfaplan građenje d.o.o., a projekt je vrijedan 455.798,61 kune s PDV-om. Time će ovaj prostor na spoju dvije frekventne gradske prometnice, Od Batale i Ulice kralja Tomislava, postati ugodan prostor okupljanja, boravka i komunikacije.

Ugovor o radovima na projektu gradonačelnik Franković s predstavnikom izvođača potpisao je u srijedu, a pritom je izjavio kako je ovaj projekt financijski manji, ali percepcijski iznimno bitan jer se radi o samom ulazu u Lapad. Najavio je i hortikulturno uređenje zelenog dijela uz Ulicu žrtava s Dakse i konačnu obnovu stadiona Lapad, kako bi se na njemu mogle igrati prvoligaške utakmice.


Nećemo rušiti stadion Lapad, nego ćemo ga obnoviti u postojećim gabaritima kako bi se na njemu mogle igrati prvoligaške utakmice. Nakon toga i uređenja okolnog područja, ovaj dio Lapada bit će zaokružena cjelina. – rekao je gradonačelnik Franković.

RURALNA PODRUČJA

Obnovljen društveni dom na Osojniku

Završeni su radovi uređenja na zgradi društvenog doma na Osojniku. U ovom objektu inače djeluje i Mjesni odbor Osojnik, a najveći problem je bio prodiranje vlage. Obnova je obuhvatila zamjenu vanjske stolarije i sanaciju ravnog krova iznad pomoćnih prostorija. Na djelomično oštećenom stražnjem pročelju zgrade izvedena je kamena obloga te su zamijenjene oštećene kamene igle i sanirani kameni oluci.

U glavnoj društvenoj prostoriji postavljena je nova podna keramička obloga, a zidovi i stropovi u cijeloj zgradi osvježeni su novom bojom. Ugovorni izvođač radova obnove je Asamon d.o.o., a za investiciju vrijednu 180.620,79 kn bez PDV-a stručni nadzor odradila je tvrtka Deltagrad d.o.o. Nakon sanacije vlage, Sočani i Salačke sada imaju uređen i funkcionalan prostor za različite društvene namjene.

24. travanj 2024 13:40