StoryEditorOCM
DubrovnikPRIJEM U ŽUPANIJI

Župan Dobroslavić uručio priznanja najboljima od najboljih u turizmu županije

Piše d.v.
29. listopada 2019. - 16:48
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije primili su u utorak nagrađene i nominirane na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma te im ovom prigodom uručili prigodne poklone.Župan Dobroslavić istaknuo je kako je za nama još jedna uspješna sezona te kako je svake godine sve bolje i bolje upravo zahvaljujući trudu koji ulažu djelatnici i subjekti u turizmu.

”Svake godine nam je sve bolje i mnogi su za takav rezultat uložili veliki trud, svi koji rade u turizmu ili za turizam jer svi smo u to uključeni. Uvijek ima onih koji su bili uspješniji od prosjeka i ovom skromnom svečanošću odlučili smo skrenuti pozornost javnosti na njih”, rekao je župan Dobroslavić.

U ime svih dobitnika priznanja obratio se Marko Rešetar.
”Spremni smo i dalje ulagati napore u razvoj turizma u Dubrovniku i županiji. Nadamo se regulativama koje će nam olakšati poslovanje i nadam se da ćemo sljedeće godine u još širem sastavu proslaviti Turistički cvijet”, rekao je Rešetar.
Priznanja su danas dobili Stjepo Roko (djelatnik u ugostiteljskom objektu), Dragan Tomašević (djelatnik u cestovnom prijevozu), Anita Petković (turistički inspektor), Dubrovnik (Destinacija godine –nominirani finalist u kategoriji Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije), a nagradu je preuzeo pročelnik UO za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić, Cavtat (Destinacija godine – prvo mjesto u kategoriji Autentična primorska destinacija „malo misto“), a nagradu je preuzeo zamjenik načelnik Ivo Radonić.Priznanje je dobio i Ivan Sabljić direktor hotela Valamar Collection Dubrovnik President, dobitnik Nagrade Anton Štifanić u kategoriji pojedinac kao i Nagrade za životno djelo, a u njegovo ime priznanje je preuzeo Vlaho Sabljić direktor hotela Valamar Lacroma.

Potonji je također preuzeo priznanje za osvajanje nagrade najboljeg kongresnog hotela za hotel Valamar Lacroma, a u istoj kategoriji bio je nominiran i Hotel Palace.
U kategoriji hotela s pet zvjezdica nominirani su bili Bellevue i Excelsior iz Dubrovnika, a priznanja su preuzele direktorice Sanela Omerčahić te Matea Brnin.

U kategoriji hotela s četiri zvjezdice nominirani su bili Kompas i Valamar Argosy Hotel iz Dubrovnika, a priznanje su preuzele direktorice Ivana Ereš i Belinda Božanja.

Najbolji mali kamp ove godine je Camping Lavanda iz Orebića, a priznanje je preuzeo vlasnik Matko Opačak.
ACI marina Dubrovnik bila je nominirana u kategoriji srednjih marina, Elite Travel u kategoriji velikih putničkih agencija, a priznanja su preuzeli direktori Leo Ajduković te Marko Rešetar koji je također dobio prigodan poklon ispred hostela Euroadria koji je bio nominiran u kategoriji najbolji hostel.

Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu RH dobio je HGSS, dok je u kategoriji srednjih putničkih agencija nominirana Adriatic DMC, no njihovi predstavnici nisu bili u mogućnosti nazočiti današnjoj svečanosti stoga će im se priznanja uručiti naknadno.
24. travanj 2024 20:38