StoryEditorOCM
DubrovnikPROJEKT 'TEŽAK' 6,2 MILIJUNA KUNA

POTPISAN UGOVOR Rješava se problem oborinske odvodnje Ulicom kardinala Stepinca

Piše Foto: Branka Mumalo
29. listopada 2019. - 15:59
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Lukša Matušić i direktor tvrtke Strabag d.o.o. Veljko Nižetić potpisali su Ugovor o izvođenju radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca.

Zajednički projekt Grada i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6.2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

- Oborinska odvodnja je jedan od većih problema u gradu Dubrovniku. Svjedoci smo da pri svakoj većoj kiši brojne ulice u gradu plutaju i cilj nam je da ih, korak po korak, sve riješimo. Prošle godine radili smo oborinsku odvodnju Vukovarske ulice, sada je na redu Kardinala Stepinca, a sljedeći su područje Gruža te Montovjerna - najavio je gradonačelnik Mato Franković, naglašavajući kako će na red doći i Lapadska obala.

Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda. Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Projekt spada u kategoriju zahtjevnijih, kao i nedavno završena Vukovarska ulica.

- Zamolit ću naše sugrađane za razumijevanje. Bit će naravno i obustave prometa, bit će i malo težih dana, bit će i bučnijih dana, ali je sve to dio posla. Na kaju ćemo imati urednu ulicu, s nogostupima, javnom rasvjetom, s normalnom infrastrukturom - kazao je gradonačelnik Franković.

Radove će, sukladno provedenom javnom natječaju, izvoditi Strabag d.o.o.

- Obično su projekti poput ovih, kada se radi na gradskoj infrastrukturi, vrlo složeni. Nadam se da će građani ipak biti uviđajni, a mi ćemo nastojati opravdati povjerenje Grada Dubrovnika i što prije završiti radove - rekao je direktor Strabaga Veljko Nižetić.

Predviđeno trajanje radova je pet mjeseci nakon uvođenja izvođača u posao.

I na ovom projektu Grad i Vodovod rade zajedno, a kako je istaknuo predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušć, nakon uspješno završene Vukovarske ulice ova investicija je prirodni nastavak, te će se svi poslovi na uređenju odraditi u isto vrijeme kako se ne bi dogodilo da se nakon dvije-tri godine ulica ponovno raskopava.
24. travanj 2024 15:33