StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

U MOKOŠICI SE RADI NA ŠEST PROJEKATA Dva nova parkirališta, park za pse, adaptacija judo dvorane...

Piše DV
29. listopada 2019. - 11:33
Proteklih su dana završeni radovi na nekoliko gradskih projekta u naselju Nova Mokošica, a još ih je nekoliko aktivnih. Tako se privode kraju radovi na prvom gradskom parku za pse s igralištem, gdje su već izrađeni potporni zidovi i postavljena ograda, a trenutačno se radi na hortikulturnom uređenju.
 
U tijeku su i radovi na dva nova parkirališta – poviše škole, gdje se izvode grubi građevinski radovi i potporni zidovi te u ulici Marina Kneževića gdje su odrađeni pripremni radovi na terenu i očekuje se početak izgradnje potpornih zidova. Za koji dan trebali bi početi i radovi na trećem parkiralištu, poviše ulice Između dolaca, a nakon što svi budu završeni Mokošica će ukupno dobiti više od 200 novih parkirališnih mjesta.
 
Radi se i na boljoj pješačkoj komunikaciji pa su tako, nakon što su izgrađeni skalini ispod Osnovne škole Mokošica kao poveznica s autobusnom stanicom na magistrali, u završnoj fazi i skale koje će povezivati ulicu Brnino s ulicom Od izvora, a na predjelu kod zgrada POS-a 1.
 
Ulaže se i u sportsku infrastrukturu te su u sklopu adaptacije judo dvorane u Mokošici sada u tijeku završni obrtnički radovi, a nakon obnove i sanacije dobit će se adekvatan prostor za treniranje s pratećim prostorijama. Ujedno je, prije desetak dana, završena obnova sportskog terena za mali nogomet u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.
 
Prije godinu dana započeli su radovi na izgradnji stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje, a koji se u Mokošici grade u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom da će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Grubi građevinski radovi završeni su na prvoj zgradi i tu se sada izvode obrtnički radovi, a u tijeku je izgradnja preostale tri zgrade.
 
25. travanj 2024 10:36