StoryEditorOCM
DubrovnikKOD SPOMEN OBILJEŽJA NA VRHU TMOR, NA VJETRENOM MLINU I U ČEPIKUĆAMA

Veterani 4. gardijske brigade odali počast poginulima u Domovinskom ratu

Piše PSD.
27. listopada 2019. - 09:50
Veterani 4. gardijske brigade uspeli su se na vrh Tmor kako bi odali počast poginulom Ivici Džoliću, pripadniku Izvidničke satnije 4. gardijske brigade.
- Vrh Tmor sa svojih 899 metara nadmorske visine dominira krajolikom od Slanog prema Stonu zbog čega je ta kota od izuzetne važnosti na početku Domovinskog rata kada su se na tom području vodile žestoke borbe za obranu tog dijela Domovine. Sam vrh nekoliko je puta prelazio “iz ruke u ruku”. Tog 26.listopada na vrhu Tmora junačkom smrću u borbi s neprijateljem poginuo je Ivica Džolić pripadnik izvidničke satnije 4.gardijske brigade - ističu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije.
Tim povodom veterani i pridruženi članovi Udruge - djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Splita, izveli su uspon na sam vrh gdje su kod spomen ploče zapalili svijeću. Uspon sa jugozapadne strane bio je težak zbog zarasle šikare i strmine. Prethodno su kod spomen obilježja na Vjetrenom mlinu zapalili svijeće za poginule branitelje te kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade u Čepikućama pok. Ivici Tuzluku i pok. Željku Roguljiću.
25. travanj 2024 08:01