StoryEditorOCM
DubrovnikZA SVAKU POHVALU

FOTOGALERIJA Obitelj Trojić pozvala djecu iz vrtića 'Sunce' na berbu maslina

Piše d.v.
27. listopada 2019. - 11:25
Na poziv obitelji Trojić, čija djevojčica pohađa Dječji vrtić 'Sunce' iz Mokošice, djeca su pošla na izlet u prirodu, na Osojnik.
Uz fotografije, napisali su nam i kako im je bilo:
-Pomagali smo im brati masline, a od dunda Grga naučili smo da se vino trga, a masline se beru. Nakon branja nose se u uljare i dobije se maslinovo ulje, koje je jako zdravo. Masline se mogu i natuči, a za bolji okus stavi se malo soli, lovorov list i komorač. Lastovka i Oblica su najpoznatije masline u našem kraju.Sve smo mi to naučili..
I.. krenuli smo u berbu.. Količina ubranih maslina povećala se uz doprinos naših malih, vrijednih ručica.
Posjetili smo i kokice i pjetliće, te ih nahranili. Našli smo u kokošinjcu 4 topla, tek snesena jaja.
Nakon odrađenog posla, krenuli smo na obližnje imanje. Tamo nas je čekao već gotovi, zasluženi ručak.. Meso s roštilja majstora Roba i majstorice Ileane,domaće patate bake Pave i tetke Lenke, te slastice koje su pripremile naše vrijedne mame i bake.Odmorili smo nakon rucka ležeći na travi i opuštajući se.. Nakon odmora malo smo kopali, malo vozili bicikle, neki svirali na bubanj i gitaru, pjevali, plesali, trčali, igrali hvatice i lovice, potezali konop, skakali u vrećama. Uživali smo, lijepo se družili, svježi zrak udisali, puno se smijali i bas opustili..
Natjecateljske igre zaokružile su naše druženje u prirodi, kojoj ćemo se zasigurno sljedeće godine opet vratiti.
Trojići.. jeste li spremni???:)
Naš vrtić se uključio u projekt "Zasadi drvo-ne budi panj!", te su nas posjetili volonteri We DO Yoga. Male ručice pomogle su im u sadnji.
Najviše nas je obradovala sadnja masline. Djeca su radosno došla do zaključka da ćemo sada imati svoje masline, a mozda i maslinovo ulje:), napisali su nam iz Dječjeg vrtića 'Sunce'.
24. travanj 2024 04:07