StoryEditorOCM
DubrovnikBROJNI MLADI STJECALI NOVA ZNANJA I ISKUSTVA

GLUMA I GOVORNIŠTVO Završeno peto izdanje radionice Motion

Piše DV
22. listopada 2019. - 18:45
Prošlog tjedna uspješno je završilo peto izdanje radionice Motion, koja je ove godine bila posvećena glumi i govorništvu. Radionica je trajala od 15. do 20. listopada, a održana je na Sveučilištu u Dubrovniku, u suradnji s Odjelom za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Predavači ove godine bili su iz raznih područja, glumice Angela Bulum i Gordana Džepina, dizajner zvuka Nikola Janković te fonetičarka Monika Dražinić.

Svi se nekad nađemo u situaciji da moramo držati govor pred publikom te se pritom što bolje predstaviti. Tehnike govorništva potrebne su u svim segmentima života, tako da ova radionica nije bila namijenjena samo onima koji se žele baviti glumom ili medijima nego svakome tko se boji javnog nastupa. Brojne tehnike i vježbe koje su polaznici uspješno svladali nadam se da će primjenjivati, te da će im izgovor biti što bolji i razgovjetniji, istaknula je Monika, voditeljica radionice javnog nastupa i govorništva.

Radionici su se odazvali učenici, studenti, ali i ostali polaznici koji su željeli prikupiti dodatna znanja i vještine koje će primjenjivati u svojim poslovima.

Tijekom radionice radili smo sa stručnjacima koji su nam prenijeli znanja kako se treba ponašati na pozornici. Naučili sam vještine i tehnike koje koriste glumci kako bi se što bolje uživjeli u uloge. Također, upoznali smo brojne zanimljive i talentirane ljude s kreativnim idejama. Bilo je tu mnogo smijeha, zabave i učenja kroz praktične vježbe, radionicu definitivno preporučujemo svima da se prijave dogodine.

Radionica bila je besplatna za studente Sveučilišta u Dubrovnik i učenike, a program su podržavali Hrvatski audiovizualni centar i Grad Dubrovnik.

Anja Vlašić
20. travanj 2024 07:52