StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVACKA TRPEZA

FOTO Delicije kojima nitko nije mogao odoljeti, prikupljeno rekordnih 78.655 kuna!

Piše DML
20. listopada 2019. - 18:07
Posljednjeg dana ovogodišnjeg izdanja Good Food Festivala održana je tradicionalna Dubrovačka trpeza. Ovaj gastronomski događaj kao svake godine humanitarnog je karaktera, a sav prihod namijenjen je za Udrugu za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života “Lukjernica” i Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.
Uz simbolične cijene bonova koji su se prodavali od 10 sati, uživalo se u brojnim delicijama dubrovačkih ugostitelja i u kušanju vina. Bon za hranu je koštao 35 kuna, a on za piće 15 kuna. Prigodni program vodio je Ivica Puljić, nastupila je Klapa Ragusa, a svečano otvorenje Dubrovačke trpeze bilo je u podne.
- Zahvaljujemo svim ugostiteljima i hotelskim kućama koje su se odazvale - rekao je gradonačelnik Mato Franković u pozdravnom govoru, te istaknuto humanitarni karakter ove manifestacije. - Naši ugostitelji se trude da donesu i prezentiraju ono najbolje, kao i svake godine do sada.
Jadranka Vlatko iz udruge Lukjernica zahvalila je svima koji su sudjelovali jer im ova donacija puno znači. Trenutno imaju 30-tak članova, uz koje su uvijek i njihove obitelji, pa ih je zapravo stotinjak, istaknula je Vlatko, dodajući da su još uvijek stigmatizirani u društvu, ali ovakve manifestacije pozitivno utječu i na tu činjenicu. Svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos zahvalila su i Patricija Švaljek i Danica Arar iz Društva multiple skleroze DNŽ. Njihove dvije udruge i inače surađuju, a organizatorima idu sve pohvale, istaknule su. Švaljek je naglasila da će im novac od manifestacije jako dobro doći jer planiraju važan seminar čiji će voditelj biti jedan od najpoznatijih neurologa u Hrvatskoj.
Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.
20. travanj 2024 11:29