StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Projekt ReDu – Getaldići obišli Grabovicu i reciklažno dvorište

Piše PSD.
18. listopada 2019. - 14:08
U sklopu projekta “ReDu-provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, a u suradnji s tvrtkom „Čistoća“, učenici drugih razreda Osnovne škole Marina Getaldićaposjetili su odlagalište otpada Grabovica i reciklažno dvorište „Pod Dubom“.

Učenicima je djelatnica tvrtke „Čistoća“ Lucija Kusalić održala predavanje o vrstama otpada, važnosti odvojenog prikupljanja otpada i načinu odlaganja otpada na odlagalištu Grabovica.

Na povratku s Grabovice, učenici su marendali u prirodi te su im podijeljene brošure izrađene u sklopu projekta u kojima su definirani osnovni pojmovi o gospodarenju otpadom, vrstama otpada koje odvajamo te gdje ih odlažemo, kao i o kompostiranju. Nakon toga, učenici su posjetili reciklažno dvorište”Pod Dubom”, a na kraju susreta podijeljenesu im i prigodne slikovnice i bojanke pod nazivom "I ja brinem za svoj Grad" kojesu takođerizrađene u sklopu projekta.

Naime, riječ je o projektu “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupne vrijednosti od 1.386.980,00 kuna, a od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.
25. travanj 2024 11:12