StoryEditorOCM
DubrovnikPROBLEM HITNE SLUŽBE

ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ S Gradom tražimo rješenje za smještaj liječnika

Piše kf; Foto: Branka Mumalo
14. listopada 2019. - 16:19
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić komentirao je trenutnu nezavidnu situaciju u kojoj se Dubrovnik odnosno u kojoj su se stanovnici hrvatskog juga našli. Zbog nedostatak liječnika županijski Zavod za hitnu medicinu nije u mogućnosti organizirati rad dva tima hitne pomoći s liječnikom, 24 sata dnevno.

- Ostali smo na jednom timu s liječnikom, drugi tim je s tehničarima. Zavod za javno zdravstvo ustraje na tome da angažira liječnike, to nije jednostavno ali na tome ćemo raditi i moramo u tome uspjeti. No, mogu reći da nema nikakvog zastoja u pružanju pomoći građanima zbog toga što nedavno otvoreni objedinjeni hitni bolnički prijem osigurava onaj dio koji trenutno nije dostupan kroz hitnu medicinu – kaže župan Dobroslavić.

Na novinarsko pitanje kako i tamo nedostaje liječnika te kada će poticajne mjere grada i županije kako bi liječnici dolazili i ostajali u Dubrovniku Dobroslavić kaže:

- Mi ćemo zajedno s gradom utvrditi mjere. One će se ponajprije odnositi na rješavanje stambenog pitanja. Nije tako jednostavno niti sagraditi zgradu pa dodijeliti stanove niti obnoviti zgrade. Ono što smo imali u vlasništvu županije smo dali na korištenje bolnici, imali smo stan koji smo ustupili bolnici. Nastavit ćemo raditi na način da ćemo bilo stanove u vlasništvu grada, jer nažalost više nemamo stanova u vlasništvu županije, obnavljati za potrebe liječnika uz novu gradnju koju planiramo za liječnike koji bi se time motivirali da dođu u Dubrovnik- kazao je župan te dodao kako se gradnja planira čim se riješe pitanje parcele i dozvole.
16. travanj 2024 23:16