StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON PISANJA DUBROVAČKOG VJESNIKA O SAMO JEDNOM TIMU HITNE POMOĆI NA PROSTORU ŽUPANIJE

RAVNATELJ ZAVODA ZA HITNU MEDICINU, LUKA LULIĆ: -Funkcioniranje sustava hitne pomoći ne dolazi u pitanje, službe će raditi kao i do sada- 

Piše DV
11. listopada 2019. - 20:22
Nakon pisanja Dubrovačkog vjesnika kako će od idućeg utorka na prostoru županije na raspolaganju biti samo jedan tim hitne pomoći, u petak je na našu adresu stiglo Očitovanje Dubrovačko-neretvanske županije na najavu ukidanja 24-satnog rada sa po dva stalno prisutna doktora medicine u timovima T1 ispostave Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije koju je ravnatelj Zavoda poslao Ministarstvu zdravstva.
 
"Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije napustila su tri liječnika radi specijalizacije u Općoj bolnici Dubrovnik, a još dva to najavljuju iz istih razloga. To je nepogodnost za funkcioniranje Zavoda, međutim dobra je okolnost da liječnici ostaju u Općoj bolnici Dubrovnik. Zavod za hitnu medicinu o ovome je obavijestio ministra zdravstva Milana Kujundžića i svog osnivača Dubrovačko-neretvansku županiju.

Takvim okolnostima je trenutno otežana organizacija službe u dva tima T1, te će se do daljnjeg raditi s jednim timom s liječnikom i jednim s tehičarom/sestrom. Međutim, bitno je naglasiti kako će Hitna medicinska služba osigurati; u suradnji s Općom bolnicom Dubrovnik u kojoj je novoizgrađeni Objedinjeni hitni bolnički prijem; kvalitetu službe za građane kao i do sada. Zavod će sa svoje strane i dalje nastojati popuniti timove kao što je predviđeno u mreži, a ravnatelj Zavoda Luka Lulić izričito naglašava kako funkcioniranje sustava hitne medicine ne dolazi u pitanje.

''Funkcioniranje zdravstvenog sustava hitne medicine neće biti ugroženo niti u jednom trenutku te će svi pacijenti s područja Grada Dubrovnika moći ostvariti zdravstvenu zaštitu kao i do sada'', istaknuo je Lulić", a stoji u priopćenju iz Županije.
 
20. travanj 2024 15:10