Županija Dubrovnik

PREDSTAVLJAJU SE REZULTATI PROJEKTA "SLOW FOOD SREDNJA EUROPA"

DURA na Europskom tjednu gradova i regija u Bruxellesu

PREDSTAVLJAJU SE REZULTATI PROJEKTA
Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se ove godine održava od 7. do 10. listopada u Bruxellesu. Tijekom događaja službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.
 
Dubrovačka razvojna agencija DURA će, zajedno sa udrugom Kinookus, sudjelovati na radionici Slow Food Srednja Europa: kultura, baština, identite i hrana koja će se održati 9. listopada s početkom u 14.30 sati, u Briselskom kongresnom centru (Brussels Convention Centre). Na radionici će biti predstavljeni rezultati istoimenog europskog projekta koji se provodi u pet gradova Srednje Europe (Dubrovnik, Venecija, Krakow, Brno i Kecskemét) s ciljem stvaranja transnacionalnog modela za vrednovanje nematerijalne baštine hrane.
 
Pored Piercarla Grimaldija, profesora na Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu, Macieja Hofmana iz Odjela Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu i Isabelle Marangoni iz Odjela za europske politike Grada Venecije, na radionici će govoriti i predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić. On će prisutnima predočiti ideju hrane kao poveznice između materijalne i nematerijalne baštine te postignuća projekta na dubrovačkom području te najaviti multimedijalnu izložbu “Hranitelji Grada” koja će u Dubrovniku biti otvorena 22. studenog u Prirodoslovnom muzeju.
 
Radionicu će koordinirati Ursula Hudson, predsjednica Slow Fooda Njemačke i članica Međunarodnog savjeta Slow Fooda.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Evo tko je sve sutra bez vode

Evo tko je sve sutra bez vode
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 18. listopada bez vode će biti Ulica od križa u vremenu od 8.30 do 10.00 sat...
Evo tko je sve sutra bez vode