StoryEditorOCM
DubrovnikDJEČJI FORUM I GRADSKO VIJEĆE NA PRIJEMU U GRADU

Dječja gradonačelnica Karmen Begić zadovoljna obnovom dječjih i sportskih igrališta

Piše PSD.
7. listopada 2019. - 14:51
Povodom Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 7. do 13. listopada, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su izaslanstvo Društva naša djeca Dubrovnik, kojeg su činili učenici Dječjeg foruma, Dječjeg gradskog vijeća te volonteri Društva.

Gradske čelnike pozdravila je dječja gradonačelnica Karmen Begić. Uz predstavljanje dosadašnjih aktivnosti izvijestili su i o skorom odlasku članova Foruma u Sabor RH, gdje će u ime djece Dubrovnika izložiti problem za kojeg smatraju da se treba riješiti na nacionalnoj razini. Ove godine govorit će o sigurnosti djece u prometu i problemima koje je donio zakon o liberalizaciji tržišta autotaksi prijevoza.

Ujedno su izrazili zadovoljstvo obnovom dječjih i sportskih igrališta, a vodstvo Društva naša djeca Dubrovnik zatražilo je pomoć Grada kod osiguranja prostora za događanja koja organiziraju. Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako će, u sklopu prostora koji se uređuju u Luci Dubrovnik za potrebe dubrovačkih udruga za mlade, biti dovoljno prostora kojeg će moći koristiti i Društvo.

Gradonačelnik Franković ujedno je podsjetio i na brojne projekte kojima Grad Dubrovnik pomaže djecu i mlade, od samog rođenja, preko vrtićkih i školskih dana, do studiranja i pomoći kod osiguranja stambenog prostora, što je najnovija mjera koja uskoro kreće u realizaciju.
20. travanj 2024 15:58