Županija Dubrovnik

OBILJEŽAVANJE DANA NEOVISNOSTI RH

VIJENCI I SVIJEĆE Odana počast poginulima u Domovinskom ratu

OBILJEŽAVANJE DANA NEOVISNOSTI RH
Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, kod Spomen križa na groblju Boninovo jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, zamjenica župana Žaklina Marević, gradonačelnik Mato Franković, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske na čelu s načelnikom Ivanom Pavličevićem, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge udovica te predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

- Dan neovisnosti svakako je jedan od onih dana koje moramo obilježavati, a prisjetimo se kako su upravo na današnji dan i raketirani Banski dvori. 8. listopada je dan kada je Sabor RH donio odluku o raskidanju svih odnosa sa SFRJ i to je za nas izuzetno važan dan, ali ono što nas žalosti je činjenica da je otada krenula teška borba za našu neovisnost, koju smo skupo platili nažalost životima naših branitelja, civila, svih stradalih. Upravo zato, odavanjem počasti i na ovaj način, prisjećamo se svih koji su dali život za svoju Domovinu, a kako bismo mi danas ovdje bili ponosni, sretni i slobodni - rekla je zamjenica Marević.

Misa za Domovinu bit će služena sutra, na sam Dan neovisnosti, u dubrovačkoj Katedrali s početkom u 18,00 sati.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije