Županija Dubrovnik

PARK PILE ZAKLJUČAVATI ĆE SE TIJEKOM NOĆI

Nema više vandalizma, drogiranja i noćenja u parku

PARK PILE ZAKLJUČAVATI ĆE SE TIJEKOM NOĆI
"Park Pile će se od 9. rujna zaključavati u noćnim satima, i to u zimskom razdoblju od 21:00 do 7:00 sati, a u ljetnim mjesecima od 22:00 do 6:00 sati. Grad Dubrovnik odluku o zaključavanju je donio s ciljem zaštite javnog prostora i prevencije zloupotrebe ovog iznimno vrijednog područja, na samom ulazu u staru gradsku jezgru.
 
Na ulaz s donje strane parka, prema unutrašnjosti zidina, postavljena su nova vrata, a na oba ulaza za hitne slučajeve postavljen je rezervni ključ u ormariću. U jutarnjim satima park će otključavati djelatnici Čistoće, a navečer zaključavati gradski komunalni redari.
 
Kako bi se održala visoka razina komunalnog reda u gradskim parkovima, u Park Luja Šoletića, Park grada Bad Homburga i park u Pilama postavit će se informativne table s piktogramima koji će komuncirati o nepoželjnom ponašanju. Dio je to sveobuhvatnog projekta Poštujmo Grad, a svrha je zaštita zelenih površina, sprava, klupa i ostalih elemenata parkova", stoji u obavijesti iz Grada Dubrovnika.

Od prije nam je poznato kako je park bio popularna lokacija za drogeraše, a tijekom ljetne sezone moglo se vidjeti i turiste kako noće u njemu. Također zabilježeni su slučajevi demoliranja sprava i vandalizma, te će se ovim potezom postići veća sigurnost unutar samog parka kao i zaštita imovine. 
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

ČETVRTA POBJEDA TOMIĆA Krenulo i Perića

ČETVRTA POBJEDA TOMIĆA Krenulo i Perića
Talijansko prvenstvo su košarkaši Triestea otvorili s tri poraza, potom prošlo kolo dobili u gostima Sassari, ko...
ČETVRTA POBJEDA TOMIĆA Krenulo i Perića