StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

<br /> Lapadu nova oborinska odvodnja, Gospinom polju nogometni teren, Gornjim selima cesta...

Piše Grad Dubrovnik
30. kolovoza 2019. - 21:09
SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Počeli radovi na judo dvorani u Mokošici i nogometni teren u Gospinom polju

Započeli su radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici, a uz izgradnju novog nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju te skori početak radova na rekonstrukciji zgrade ex-hotela Stadion s muzejem vaterpola, Grad Dubrovnik pokrenuo je planirani ciklus ulaganja u deseteljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu.

Zbog dotrajalosti materijala i instalacija, u Mokošici se adaptira postojeći poslovni prostor u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ neto korisne površine 370 kvadratnih metara koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica. Izvođač radova je tvrtke Texo Molior d.o.o., ugovorena vrijednost investicije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao. Istovremeno, u Gospinom polju u tijeku je izrada terena s umjetnom travom. Novo nogometno igralište dimenzijama će udovoljavati propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga, a vrijednost investicije iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028., koju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 19. sjednici te je osnovni preduvjet razvoju i popularizaciji sporta i sportskih disciplina za rekreativno i profesionalno bavljenje istima.

GORNJA SELA

Uređuje se tri kilometra duga cesta Kliševo-Mrčevo

Grad Dubrovnik je započeo radova na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo – Mrčevo. Trenutno se izvode završni radovi pripreme za asfaltiranje na prvoj, 700 metara dugoj, dionici od naselja Kliševo pa do križanja „Kadina ploča“. Navedena dionica planira se završiti do sredine rujna, dok je završetak 3,2 kilometra duge ceste predviđen krajem godine.

Sanacija cjelokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi se u sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica, a koji provodi ugovorni izvođač, tvrtka Tehnogradnja. Ukupna vrijednost ove investicije, koja će omogućiti kvalitetnu povezanost ovog dijela Dubrovačkih gornjih sela, a time i novi poticaj razvoju ruralnog turizma, iznosi 8 milijuna kuna.

GRAD ZA DJECU

Stižu sprave za djecu s poteškoćama u razvoju na dječjim igralištima

Na dječjim igralištima na Batali, u Gružu i Ilijinoj glavici postavit će se sprave za djecu s invaliditetom i smanjenom fizičkom pokretljivosti. Na Batali su napravljeni temelji za vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima, dok se u parku Luja Šoletića u Gružu planira postaviti ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima te kombinirana ljuljačka u Bogišićevom parku na Ilijinoj glavici.

Sprave su izrađene od tvrtke Vojtek d.o.o. i ispod svake će se postaviti antistress gumena podloga. Prilikom odabira lokacija, gradski upravni odjel uzeo je u obzir dječja igrališta i parkove gdje je najlakši pristup djeci sa smanjenom pokretljivošću te raspored već postavljenih sprava na dječjim igralištima kako bi djeca osjećala sigurnost tijekom igranja i druženja.

U Kliševu je u tijeku obnova dječjeg igrališta. Dotrajale sprave zamijenit će nova igra školice, njihalica, ljuljačka i tobogan, uz anti-sres podlogu, novu ogradu i ostale radove uređenja.

ELAFITSKI OTOCI

Moderna rasvjeta u Šipanskoj Luci

Na predjelu Priježba u Šipanskoj Luci postavlja se nova moderna javna rasvjeta. Na dionici dugoj oko 280 metara bit će ugrađeno deset stupova s LED svjetiljkama, a radovi bi trebali biti dovršeni početkom rujna. Ukupna investicija iznosi oko 250 tisuća kuna s PDV-om.

OBORINSKA ODVODNJA LAPADA

Raspisana javna nabava za projekt rekonstrukcije Ulice kardinala Stepinca

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca. Zajednički projekt Grada i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 4.7 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.
Novi oborinski kolektor bit će dužine 785,65 metara, a protezat će se od Ulice Petra Svačića do Pošte Lapad i prikupljati vode sa sporednih ulica i padina Babinog kuka koje se slijevaju za vrijeme obilnih kiša. Osim ugradnje cjevovoda, uredit će se površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgradit će se nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće te će se rekonstruirati javna rasvjeta.
Očekivano vrijeme početka radova je u listopadu ove godine, dok je rok završetka 150 kalendarskih dana jer projekt spada u kategoriju zahtjevnijih. Krajnji rok za dostavu ponuda je 10. rujna 2019. do 10:00 sati.
 
25. travanj 2024 22:31