Županija Dubrovnik

DUBROVAČKA VEČER ASTRONOMIJE

Dođite i imenujte zvijezdu !

DUBROVAČKA VEČER ASTRONOMIJE
Večeras su u organizaciji URU instituta organizira "Dubrovačka večer astronomije". manifestacija se održava na taraci tvrđave Sv.Ivana od 21,30 do 23 sata. Iz URU instituta poručuju: ulaz je slobodan, a uživanje besplatno i beskonačno.

Povodom večeri astronomije autor i voditelj programa Science Underground Academy te direktor UR Instituta Gjino Šutić najavljuje kako i ovog ljeta nastavljaju stvarati tradiciju astronomije u Dubrovniku. U sklopu ovogodišnjeg programa Science Underground Academy (međunarodne ljetne škole postmoderne znanosti i umjetnosti), povodom proslave 100 godina postojanja Međunarodnog astronomskog saveza (International Astronomical Union), UR Institut i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika organiziraju večer astronomije - otvorena vrata naše improvizirane zvjezdarnice za sve građane.

Ovog puta građani neće imati prilike samo uživati u zvjezdama, upoznati se s osnovama astronomije i astrofotografije, već iamju i divnu, jednstveni priliku sudjelovanja u imenovanju (predlaganja imena) egzoplanetnog sustava - zvijede koja za sada nosi privremeno ime HD 75898 te pripadajućeg planeta (HD 75898 b).

Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže. Događanje organizira dubrovački UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, a Science Underground Akademija ostvaruje se uz podršku Ministarstva Kulture RH.

Na kraju, svi koji žele vidjeti kako je bilo prošle godine tijekom "Astro večeri" i promatranja pomrčine mjeseca s tarace tvrđave Sv.Ivana, mogu pogledati fotografije u privitku ove vijesti.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

FOTO: Procesija i blagoslov barki u Gružu 

FOTO: Procesija i blagoslov barki u Gružu 
Nakon todnevne duhovne priprave za svetkovinu titulara samostana i župe Uzvišenja svetog Križa, danas je u Sredi...
FOTO: Procesija i blagoslov barki u Gružu