Županija Dubrovnik

RAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Libertas vratio reducirane linije, Zatonu veći dječji vrtić, Trstenom javna rasvjeta...

RAZVOJNI PROJEKTI GRADA
STIŽE NOVA GRUPA

Pokrenuta javna nabava za proširenje dječjeg vrtića Zaton

Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti s ciljem sklapanja ugovora za izvođenje radova na proširenju Dječjeg vrtića Zaton. U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička skupina.

Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o. za arhitektonske i inženjerske djelatnosti, formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja.

Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Novi je to korak prema strateškom cilju ove gradske uprave - uvesti pedagoški standard u sve vrtiće te postići da za upis polaznika nema čekanja, odnosno stvoriti uvjete da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe.

Otvaranjem nove „Palčice“ i završetkom radova na novom vrtiću u Mokošici, te uključujući i novu grupu u Zatonu, samo u 2019. godini bit će otvoreno 13 novih vrtićkih grupa

RADI VEĆE SIGURNOSTI

Nove skale od magistrale do Ulice Bartola Kašića

Kod novoizgrađenog autobusnog ugibališta ispod vrtića „Pčelica“ u Novoj Mokošici započeli su radovi na izgradnji skala koje će povezivati Ulicu Bartola Kašića i ulicu Uz magistralu, odnosno bivšu županijsku cestu Sustjepan-Lozica. Izgradnjom skala osigurat će se kvalitetnija i sigurnija pješačka komunikacija svim stanovnicima prema Osnovnoj školi Mokošica, a posebice učenicima koji u školu putuju autobusom, kao i građanima nastanjenim ispod magistrale tj. na predjelu Rijeke dubrovačke.

MANJI TROŠKOVI

Provedena rekonstrukcija javne rasvjete Trstenog

U okviru aktivnosti defiliranih godišnjim planom održavanja sustava javne rasvjete putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika provedena je rekonstrukcija dijela javne rasvjete naselja Trsteno. Uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja izvršena je izmjena tehnološki zastarjelih i dotrajalih svjetiljkiu naselju, a ukupna vrijednost investicije iznosila je 27.000,00 kuna bez PDV-a.

JAVNI PRIJEVOZ

Libertas vratio reducirane linije

Sukladno ranijim najavama, a nakon što su u Libertas stigli vozači zagrebačkog ZET-a, njih dvanaest, dubrovački prijevoznik uspio je normalizirati reducirane linije te su novim voznim redom vraćeni polasci subotom, nedjeljom i blagdanima na linijama: 2 Gorica-Pile; 2A Glavica Babinog kuka – Solitudo – Pile; 5 Viktorija – Babin kuk, dok su na liniji 3A Nuncijata – Pile vraćeni ukinuti polasci subotom, a vraćen je i polazak s Pila u 23:40 na liniji 17 Bosanka – Pile.

ZBOG GUŽVE

Predsjednik MSC Cruises ispričao se građanima Dubrovnika

Dopisom upućenim gradonačelniku Matu Frankoviću, predsjednik MSC Cruises, Pierfrancesco Vago uputio je ispriku građanima Dubrovnika neugodnosti koje su nastale u četvrtak, 8. kolovoza zbog ticanja njihovog broda MSC Sinfonie mimo utvrđenog rasporeda, a šti je prvi put nakon dvije godine prouzročilo zastoje u pješakom prometu na Vratima od Pila.

Predsjednik MSC-a navodi da je došlo do propusta u kontrolnim mehanizmima MSC-a te da Sinfonia nije smjela dopustiti iskrcaj do regularnog vremena dolaska čime su prekršena pravila CLIA-e i Grada Dubrovnika. - „Bez odlaganja smo uveli novu razinu kontrole koja će osigurati da svi naši dolasci budu posve usklađeni s dogovorom CLIA-e i Grada Dubrovnika“, zaključuje predsjednik MSC-a uz poruku da je njihova predanost sporazumu s CLIA-om i željama Grada posve čvrsta.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća