StoryEditorOCM
DubrovnikU PETAK NA JEZUITIMA

Pripovjedačica Jasna Held pričat će narodne priče dubrovačkog kraja iz zbirke Baltazara Bogišića

Piše DV
13. kolovoza 2019. - 16:34
U sklopu popratnog programa Igara Ključevi od grada za djecu pripovjedačica Jasna Held pričat će narodne priče dubrovačkog kraja iz zbirke Baltazara Bogišića, u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima u petak, 16. kolovoza s početkom u 19:30 sati. Ulaz je slobodan.
Dubrovkinja Jasna Held od 1994. godine nastupa kao profesionalna pripovjedačica bajki i priča te lutkarica. Godine 2004. sudjeluje na susretu europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj, a nakon toga se nižu učestali nastupi u inozemstvu, u Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, gdje pripovijeda tradicionalne priče i bajke odraslima, na engleskom jeziku. Renomirani pripovjedački teatar iz Velike Britanije Jasnu Held preporučuje kao jednu od 10 najboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije. Od 2007. godine članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj) te drži radionice i seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a na temu pripovijedanja bajki i priča.
Jasna Held prošle je godine na Igrama u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedala narodne priče dubrovačkog kraja i okupila najmlađu festivalsku publiku u velikom broju te ih odvela u svijet narodnih priča i bajki iz okolice Dubrovnika. Ni neočekivani pljusak nije zaustavio pripovjedaonicu, samo su se mali znatiželjnici sklonili od kiše ispod volta kraj crkvice i nastavili ovo uzbudljivo putovanje. Ovog ljeta, Jasna Held pokazat će umijeće pripovijedanja narodnih bajki i priča sakupljenih u okolici Dubrovnika u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima u petak, 16. kolovoza s početkom u 19:30.
20. travanj 2024 09:57